Medlem av kirkemøtet melder seg ut av Den norske kirke

Vårt Land melder i dag at et medlem av kirkemøtet og Oslo bispedømmeråd, Tania Randby Garthus, vil forlate Den norske kirke til nyttår, pga homofilvedtaket i går. Selv tviler jeg på at det blir noen masseutmelding, men samtidig er den triste realiteten av Den norske kirke sakte men sikkert beveger seg bort fra tradisjonell kristen tro og praksis. Slik leser vi i VL:

Jeg kan ikke være medlem i en kirke som ikke lenger tar Guds ord på alvor, sier 46-åringen som leder i Bryn menighetsråd i Bærum og er medlem av Oslo bispedømmeråd. …

Min opplevelse er at det i Kirkemøtet er én gruppe som er liberale i homofilispørsmålet, mens en større gruppe står for kirkens tradisjonelle homofilisyn. Men en del av «tradisjonalistene» har bestemt seg – for å få fred – for å gå inn på et vedtak som sier ja til to syn og to praksiser i denne saken. Jeg er redd man er naive når man tror at de to syn skal leve videre i harmoni i kirken. Min erfaring fra Oslo bispedømmeråd er at det ene homofilisynet vil fortrenge det andre, sier Tania Randby Garthus.

1 hendelser på “Medlem av kirkemøtet melder seg ut av Den norske kirke”

  1. Jeg synes oppriktig synd på de gjenværende konservative i DNK. Egentlig er det jo rart å måtte kalle dem konservative, for det å stå for en lære på et område hvor kirken deres alltid har lært det samme, er vel ikke spesielt konservativt?

    Skal undre meg på hvordan benkesliterne ute i lokalmenighetene takler dette her… De eneste som er virkelig aktive i DNK overkjøres jo totalt. Det virker som om DNK er ute etter å ta rotta på eget grunnfjell. Men, men, det som er bygd på sand, vakler som kjent lett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen