En ny blog vil hindre protestanter å nærme seg Den katolske kirken

På den svenske, katolske Bengts Blogg leste jeg i dag et interessant innlegg, om en ny blog, Aletheia, som vil prøve å bremse protestanter som blir tiltrukket av Den katolske kirke. Slik skriver Bengt:

Bloggosfären har berikats med en blogg, Aletheia, som försöker fånga upp denna strömning och leda motståndet mot ekumeniken och mot Katolska kyrkan. En dogm som tycks stå skriven i sten hos denna nya inriktning är att Katolska kyrkan är ett antikristligt system. Flera katoliker har försökt bemöta flera av de värsta fördomarna, men det är som om man inte vill lyssna, man har sin föreställning klar, här finns ingen mottaglighet för fakta och intellektuell argumentation. Om logiken inte räcker till för att bemöta katolikerna, så beskylls man för att vara en «katolik light», och så plockar man fram flerhundra år gamla citat ryckt ur sina sammanhang från någon påve eller annat katolskt dokument som bevisar att vi katoliker har fått om bakfoten vad vår kyrka egentligen står för.

Grundarna av Aletheia har upptäckt hur den ekumeniska processen gjort framsteg inom kristenheten under senare år, och nu vill man hindra att denna process fortskrider och vill nå ut till alla pastorer med ett uppror och att sätta stopp för som man säger «tåget till Rom».

Les mer i Bengts Blogg om dette og besøk Aletheia.

3 hendelser på “En ny blog vil hindre protestanter å nærme seg Den katolske kirken”

 1. Selv om jeg trekker på smilebåndet av mange av oppfatningene til Aletheia og mener de i beste fall er preget av liten reell orientering i virkelighetens verden, så må jeg berømme dem litt også for å faktisk ha en oppfatning og stå bak den. Det er mye lettere å forholde seg til mennesker som faktisk har en klar oppfatning(om enn den er «dum» og totalt grunnløs), enn til ulne folk som utelukkende presenterer emosjonelle «argumenter» og egentlig ikke har en mening om noenting, utenom «I’m okay, you’re okay».

 2. «I’m okay, you’re okay» – det er kanskje et ullent argument…? Jeg syntes de er heldige som klarer å finne tydelig fram i alt virvar av teologier og tolkninger. Jeg er glad for at troen på Jesus holder – at man ikke MÅ ha en hel teologisk bakgrunn først.

 3. Siw,

  Nettopp. Det er ikke noe argument. Det var det som var mitt poeng….

  Den heldige siden av tingene er vi hjertens enige om, siden det er Guds nåde som bevirker det.
  Hva angår kristentroen, så består den av «mer» enn troen på Jesus. Blant annet troen på det Jesus sa. Det virker unektelig noe rart når noen svarer «ja» på spørsmålet om de tror på Jesus, men ikke vet noen ting om hva den kristne tro innebærer av lære.
  Heldigvis har man prester til trosopplæring og katekismeforklaring, men for at det skal virke, må det naturligvis være en vilje til å tro det katekismen forteller. Der kommer den fundamentale viljen til tro inn.

  Er ellers helt enig med deg i at man absolutt ikke MÅ ha slik en voldsom teologisk kunnskap. Faktisk er det ofte en byrde, sammenlignet med den enkle tro man forbinder med f.eks den enkle bondepike Jeanette Sobirous i Lourdes. Det betyr ikke at det ene utelukker det andre, men heller tvert imot; at de kompletterer hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen