Vatikanet vil ta bort eukaristiske bønner for barn

nettstedet catholicculture.org ble det i går offentliggjort at de eukaristiske bønnene for barn om ikke lenge skal forsvinne. Grunnesnsom oppgis er at de ikke godt nok reflekterer det hellige i den hellige handlingen. Disse bønnene er ikke mye brukt i Norge, men jeg har brukt dem noen få ganger på engelsk (ikke fordi jeg valgte det selv). Det går an å bruke dem på en noenlunde forsvarlig måte (er min erfaring), men jeg er ikke lei meg for at de nå skal bli tatt bort. Her er nyheten:

The Vatican plans to remove the Eucharistic Prayers for Children from the authorized prayers of the Roman Missal.

Bishop Arthur Serratelli of Paterson, New Jersey, the chairman of the US bishops’ liturgy committee, has disclosed the Vatican plans in a letter to the American bishops. He reported that the Congregation for Divine Worship plans «to publish a separate text at a later time.»

The Eucharistic Prayers for Children, like many other liturgical texts, have been criticized for failing to convey an adequate sense of the sacred in the liturgy. In recent years the Vatican has made special efforts to recover that sense of the sacred, and to curtail the proliferation of liturgical texts in order to encourage consistency in the liturgy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen