La oss alle glede oss i Herren på festen for den salige Olav, Norges evige konge. Englene jubler over hans martyrdød og lovpriser Guds Sønn.

Gaudeamus omnes in Domino diem festum celebrantes sub honore beati Olavi, regis et martyris, de cujus passione gaudent angeli et collaudant Filium Dei. (Inngangsverset i messen – norsk (i overskrifta) og latin.)

I dag feirer vi den hellige Olav, Norges evige konge. Under ser vi inngangsverset i den gamle messen. Den gamle og den nye messen samsvarer i stor grad i dag, og her kan man se hele DEN GAMLE MESSEN, og her den nye messens TEKSTER og BØNNER. Og her kan man lese mye om hellig Olav.

2 hendelser på “La oss alle glede oss i Herren på festen for den salige Olav, Norges evige konge. Englene jubler over hans martyrdød og lovpriser Guds Sønn.”

  1. Biografien som du linker til er uten tvil veldig bra, men nokså lang og ikke så lett å lese. Jeg skulle ønske å lese noe kortere før. Finnes det noe som kan anbefales på nettet (utenom oppsummeringen fra Messeboken som står oppe i innlegget)? For jeg har fått med meg at meningene er veldig forskjellige om den hellige Olavs liv og verk.
    Jeg er glad at vi feirer i dag både den hellige Olav og den hellige Loup av Troyes ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen