«Nå kommer skrifte-appen»

Avisa DagenMagazinet skrev i går ettermiddag også om at katolikker nå kan skrifte ved hjelp av en iPhone – og artikkelen var like misforstått som den som stod i Vårt Land (men raskt ble korrigert). Slik skriver de bl.a.:

Den katolske kirke har sagt ja til en iPhone-applikasjon som gir en mulighet til å skrifte via mobilen. Programmet … tar utgangspunkt i informasjon om brukerens alder, kjønn og sist vedkommende bekjente sine synder … applikasjonen er ikke ment som erstatning for en prest, men som et redskap for skrifemål. … Det vil helt sikkert være mennesker som ikke anser dette som den beste måten å skrifte på. Men, hvis det kan være til hjelp for en gruppe unge mennesker og det hjelper dem, så er det en god ting.

Men hvis det ikke er en erstatning for en prest, og bare hjelper med å forberede til skriftemål (som et tradisjonelt skriftespeil), er det da særlig revolusjonerende, og hvem skulle være i mot noe slikt?

3 hendelser på “«Nå kommer skrifte-appen»”

  1. Jeg kan heller ikke helt forstå at noen skulle ha noe særlig imot skriftespeil integrert i ny teknologi så lenge skriftespeilet i seg selv er solidt. Og i motsatt tilfelle så ville det jo være innholdet i skriftespeilet man motsatte seg og ikke selve det faktum at den integrert i ny teknologi.

    Det er trist at journalister er så lite nøyaktig at de klarer å komme med påstander som at appen «gir en mulighet til å skrifte via mobilen». Jeg har problemer med å skjønne at det skal være så vanskelig å forstå at dette er et skriftespeil integrert i ny teknologi med mulighet til tilpassinger etter visse kriterier og angår forberedelsen til skriftemålet.

    Igjen er det jo mulig dette stammer fra hastverkarbeid som så sprer seg i ulike medier, men det blir etterhvert temmelig irriterende.

  2. Jeg ser nå at DagenMagazinet endelig har fått korrigert sitt oppslag, mandag kl 10 – selv om jeg sendte dem en melding allerede lørdag ettermiddag. Nå står det: «mulighet til å forberede skriftemål via mobilen».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen