Hvorfor ble jeg katolikk? Innledning på predikantringen i Bergen 7/9-05

Jeg ble invitert til å innlede på predikantringen (en samling av menighetsledere, mest fra «frie» menigheter) i Bergen, om hvorfor jeg ble katolikk, og om kirkene i Bergen sett fra St. Paul kirke.
Jeg tok opp innledningen min på min mp3-spiller og MP3-FILEN KAN LASTES NED FRA DENNE SIDEN.

2 hendelser på “Hvorfor ble jeg katolikk? Innledning på predikantringen i Bergen 7/9-05”

 1. Eg høyrde den tidl. i dag. Bra — eg kjenner meg sjølv igjen. Eg er medlem av DnK, men kjem mest sannsynleg til å konvertere med tida.

  mvh

 2. Interessant foredrag. Særlig det med sannhetsbegrepet og likheter/forskjeller mellom katolsk og luthersk lære og at mange forskjeller bunner i uvitenhet.
  Jeg tilhører Kirken den Norske men har helt fra ungdomstida følt en tiltrekning til katolsk tro, og har egentlig vært redd for at det var mest på grunn av alt “rundt”, at det tiltalte meg rent estetisk, og det er vel et litt feil fokus.
  8.april ble på en måte et vendepunkt, valget av ny pave likeså. Med bakgrunn i historisk interesse, begynte jeg å lese det jeg kom over om katolisisme, pavevalg etc. Nysgjerrighet på hvem den nye paven var, har fått meg til å lese oversettelser av prekener, artikler og bøker skrevet av Ratzinger. Det var som å få himmelen i hue! Når du skreller av lag på lag med ”utenomsnakk” er kristendom det å tro på Gud, det skal ikke være som ”supern” på hjørnet der du kan plukke med deg det som passer – sier Ratzinger. Plutselig forsto jeg så mye mer og er i ferd med å våkne av en slags dvale.
  Kanskje jeg kommer til å konvertere en dag, men jeg må først finne ut hva jeg vil med dette her.
  Takk for en informativ og lærerik blog. Jeg er medlem av Ratzinger fan Club (selvfølgelig) og der er en fin blanding av humor og alvor. ”En katolsk weblog” fant jeg tilfeldig først i går. Kommer til å følge med videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen