Pavens preken i julens midnattsmesse

Pave Benedikt XVI holdt sin første midnattsmesse som pave – og holdt en ypperlig tale, som han avsluttet med å henvise til nattverden, slik:

Among Christians, the word «peace» has taken on a very particular meaning: It has become a name for the Eucharist. There Christ’s peace is present. In all the places where the Eucharist is celebrated, a great network of peace spreads through the world. The communities gathered around the Eucharist make up a kingdom of peace as wide as the world itself. When we celebrate the Eucharist we find ourselves in Bethlehem, in the «house of bread.» Christ gives himself to us and, in doing so, gives us his peace. He gives it to us so that we can carry the light of peace within and give it to others. He gives it to us so that we can become peacemakers and builders of peace in the world. And so we pray: Lord, fulfill your promise! Where there is conflict, give birth to peace! Where there is hatred, make love spring up! Where darkness prevails, let light shine! Make us heralds of your peace! Amen.

Hele prekenen kan leses her

2 hendelser på “Pavens preken i julens midnattsmesse”

  1. Liv - fortsatt lutheraner

    En flott midnattsmesse fra Peterskirken, som alltid. Jeg slutter aldri å undre meg over at en så “lærd” person kan snakke så enkelt og forståelig. Det ble bl.a. nevnt at paven, som biskop, kan sitte når han holder preken og at det er uttrykk for at han preker fra sin ”cathedra”. Jeg trodde at ex cathedra uttalelser ikke er brukt på mange, mange år? Paven sa selv i Køln i sommer, med et aldri så lite glimt i øyet, at etter en lang og slitsom dag valgte han å sitte når han talte, men at dette ikke betydde at han talte ex cathedra.

  2. De eneste gangene paven har talt ex cathedra var vel da dogmet om jomfru Marias legemlige opptagelse i himmelen ble proklamert, samt dogmet om jomfru Marias ubesmittede unnfangelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen