Flere urimelige angrep på biskop Kvarme

Jeg leser ikke nyheter så ofte her nede fra Roma, men den siste uken har jeg fått med meg at Oslos lutherske biskop Ole Christian Kvarme har blitt angrepet (på nytt). Han skal visstnok (for noen uker siden) ha oppfordet alle homofile om å gå til psykiater for å få endret sin legning! Mange uttalte seg i svært sterke ordelag om hvor upassende en slik uttalelse var, selv tvilte jeg sterkt på om Kvarme hadde uttalt seg slik.

Og ganske riktig; det viser seg igjen at det kokt suppe på en spiker. Etter noen dager leste jeg nøyaktig hva biskopen sa: «Helt mot slutten av et møte bemerket Kvarme «at han også hadde kontakt med lesbiske og homofile som hadde valgt annerledes» enn Åpen Kirkegruppes folk og som «ønsker hjelp til å avklare sin seksuelle identitet», inkludert «hjelp til endring. Også disse må respekteres». Det var det eneste Kvarme sa.» (Sitatet tatt fra en leder i avisen «Dagen»:http://www.dagen.no i Bergen.)

Dette er jo noen helt annet enn de første avisoppslagene påstod, men det vises seg vel igjen (som ved hardkjøret mot Kvarme i fjor) at man i Norge ikke tolererer noen som helst avvik fra det nye synet om at å være homofil/lesbisk er helt flott, så når biskopen sier at han også kjenner homofile som ønsker hjelp med sin (uønskede) legning, også at også deres syn må respekteres – så har ikke fulgt den meningstvangen som fins på dette feltet i dag, og må straffes.

7 hendelser på “Flere urimelige angrep på biskop Kvarme”

 1. Hei hå!
  Jeg husker i gode gamle dager, jeg, da du var pastor i Arendal Frikirke. Du husker sikkert ikke meg, men jeg husker altså deg. Nå har jeg etterhvert falt fra (nesten som deg, hoho (ok, den var kanskje litt stygg, det var ikke meninga)) og kan vel kalles agnostiker. Fremdeles interesserer jeg meg veldig for religion generelt, og holder på med universitetsstudier i kristendom og religionshistorie.

  I fremtiden skal jeg nok følge med på bloggen din, og smeller deg også opp på lenkelista mi.

  For øvrig er det som du sier ikke noe nytt at Kvarme mistolkes eller feilsiteres med vilje, og det er jo dumt. Etter de få gangene jeg har møtt ham er det nemlig min erfaring at han ikke trenger skarpe feilsiteringer for å bli oppfattet som noe skarp og lite inkluderende. Meg om det.

 2. Når du skriver at «Etter de få gangene jeg har møtt ham er det nemlig min erfaring at han ikke trenger skarpe feilsiteringer for å bli oppfattet som noe skarp og lite inkluderende.» – så er det tydelig at du ikke kjenner ham.

  Selv møtte jeg Kvarme for nesten 30 år siden, da jeg som svært ung studerte i Israel; han er alltid særdeles vennlig, opptatt av andre mennesker og engasjerende.

 3. Det sier seg selv at jeg ikke kjenner ham etter å ha møtt ham et fåtall ganger, gjør det ikke?

  Nå er det slik at offentlige personer ofte blir bedømt av publikum på det grunnlaget de selv gir oss, og Kvarme kunne nok hatt godt av et lite kurs i å hanskes med media og oss som bare treffer/ser ham i offentlige sammenhenger.

  Og du vet godt at ingen til enhver tid er særdeles vennlig, siden vi nå har startet med ordkløverier.

 4. Om kristne sier noe «skeivt» (ironisk å bruke orden skeivt i denne forbindelsen men lell) så vet man at det blir misbrukt på det groveste av media for alt det er verdt, så man kan henge ut de «virkelighetsfjerne» fundamentalistiske kristne.Slik er det dessverre

  Hvor ligger du politisk?

 5. Martin: Jeg regner med at du snakker til meg?

  Hvilken rolle spiller det hvor jeg ligger politisk?
  For å være helt ærlig er jeg neimen ikke sikker på hva jeg skal svare, selv om det er åpenbart hva du vil høre.

 6. Til Iversen: Beklager men mente egentlig til Odd Sigvar Moi – redaktøren (som det så fint heter) for denne siden ;)

  Men gjerne fortell hvor du ligger politisk også om du har lyst. Det gjør ikke noe. Jeg skal ikke legge skjul på at det hadde vært kjekt om du likte Krf siden jeg er med i Bergen KrFU. hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.