Minnemesse for Johannes Paul II

Jeg var til stede på Petersplassen både søndag kveld, kl 21.37 – nøyaktig da pave Johannes Paul døde for et år siden, og mandag kveld kl 17.30, da det ble feiret requiem-/minnemesse for ham. Søndag kveld ble det opplyst at 100.000 mennesker var til stede, og mandag ca halvparten så mange.

Pave Benedikt holdt en tale ved begge anledninger, og i messen mandagskvelden tok han utgangspunkt i evangelieteksten fra Johannes 19,25-30. Det var spesielt v. 26 og 27 han tok frem i talen: » Da Jesus så sin mor og ved siden av henne den disippel han hadde kjær, sa han til sin mor: Kvinne, det er din sønn. Deretter sa han til disippelen: Det er din mor. Fra den stund tok disippelen henne hjem til seg.»

Disse versene hadde vært ekstra kjære for pave Johannes Paul, og han knyttet mye av sin Maria-kjærlighet til akkurat den teksten. Hele pave Benedikts preken kan leses (på engelsk) «HER»:/blog/fil/06_requiem_jp2.htm

1 hendelser på “Minnemesse for Johannes Paul II”

 1. Pave Johannes Paul II var den fremste pave i moderne tid. Vi ber for ham, og håper at han snart blir
  saligkåret av hans efterfølger, pave Benedict XXVI. Hans saligkåringsdag og messe blir en festdag for alle
  troende katolikker i alle land.
  Fred være med deg, du kjempe og frigjører for alle mennesker av et godt hjerte.
  Den hellige ånd være med deg !
  For alle med Jesus i sitt hjerte, har du betydd enormt mye.
  Alle katolikker sørger fremdeles over din bortgang, men minnes deg med ære og høytidelig fromhet.
  Gud være med deg, vår store pave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen