DaVinci-koden og Hellig blod, hellig gral

«Når mange mennesker fascineres av slike bøker som DaVinci-koden og Hellig blod, hellig gral, og gjerne tror på dem, er det antakelig fordi de i utgangspunktet har stor sympati for forfatternes kirkekritiske agenda. De fleste av oss er slik innrettet at dersom vi liker konklusjonene, er vi tilbøyelig til å se svært velvillig på argumentene, selv om de måtte være aldri så usannsynlige og selvmotsigende. Blir de spennende anrettet, som i disse bøkene, og er vi i tillegg nokså kunnskapsløse på området, kan vi kjøpe mye.»

Dette er konklusjonen til professor Oskar Skarsaune, en av Nordens fremste eksperter på Oldkirkens historie. I tillegg til å være ekspert på fagfeltet, har han satt seg inn i all relevant litteratur omkring Da Vinci-koden og Hellig Blod, Hellig Gral – og levner ikke mye tvil om at det som her påstås å være fakta, er oppdiktet. LES HELE ARTIKKELEN.

Når filmen som bygger på DaVinci-koden snart kommer, er det kanskje godt å være forberedt. For min del støtter jeg meg til Skarsaunes grundige vurdering.

7 hendelser på “DaVinci-koden og Hellig blod, hellig gral”

  1. De fleste som vokser opp i et kristent land blir kristne, slik de fleste som vokser opp i et muslimsk land blir muslimer. Det krever en ekstra innsats hos hver enkelt for å frigjøre seg fra det.

    Så du skjønner at jeg synes at din konklusjon her også er nokså bortreist.

    Jeg er ganske kritisk til DaVinci koden selv, jeg… fordi den støtter kritendommen, støtter den største løgnen av dem alle… nemlig det at jesus virkelig eksisterte. Det gjorde han nemlig ikke.

    http://www.truthbeknown.com/origins.htm

    Hele kristendommen er en løgn, diktet opp av kirkefedrene i Nikea i år 325 i et ytterst vellykket forsøk på å innføre et teokratisk tyranni.

  2. Til Amos Keppler
    Jeg kan ikke si at jeg forstår dine argument. Er det slik at du mener Hellig blod, hellig gral har noe med den historiske virkeligheten å gjøre, eller … ?

    At du så mener at Jesus aldri har eksistert er for så vidt også interessant, men hva bygger du et slikt syn på? Det er vel mer vanlig at man tror at Jesus virkelig har levd, men at han ikke var Guds Sønn osv.

    Mitt poeng er vel ganske enkelt at DaVinci-koden ikke har noe med den historiske virkeligheten å gjøre, og at det er dumt/uheldig at en del personer oppfatter boken/filmen slik.

  3. yest@hotmail.com

    Kirkemøtet i Nikea befattet seg neppe med sannhetsgehalten i det nye testamentet, og at Jesus har levet. Det er et historisk faktum. Amos Keppler kan ha forspist seg på uheldige sopper, og kommet over i en uheldig sinnstilstand.

  4. Til Sexy Sadie:

    Nei. Den saken er ikke så klar. Vi har ingen vitneerklæringer for at Jesus levde, men vi har mange indisier på det, og de fire evangeliene i NT er de sterkeste.
    Det er sannsynlig, men ikke mer enn det, at Jesus har levd.

  5. Capn'Crusador

    Det er et faktum at det levde en person ved navn Jesus med en stor tilhengerflokk i det okkuperte Israel-området mellom år ca 0 e.kr. til 33e.kr. Om det var Guds sønn eller ei, gjenstår å tro på selv.

    -Men ang. Da Vinci koden; det er en Thriller-Roman med utganspunkt i «antikristne konspirasjonsteorier» (som noen folk mener). Ikke en faktabok.
    -Og ang. Hellig Blod, Hellig Gral; denne boken er bare basert på hypoteser og hvordan tingerne kunne hengt sammen. Den har aldri blitt ment som en lærebok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen