Luthers filosofiske bakgrunn

«Etter at Luthers 95 teser i 1517 hadde gjort Luther berømt, ble han våren 1518 invitert til å legge frem en tesesamling og forsvare den ved en disputas i Heidelberg.» Dette skriver avisen Dagen i en interessant artikkel i dag der de intervjuer Knut Alfsvår fra Misjonshøyskolen her i Stavanger – forøvrig en gammel venn fra ungdomsårene i Skolelaget.

Det er en kjent sak at denne dialogen mellom Luther (og noen av hans venner) og pavens representanter gikk veldig dårlig, i stor grad fordi de to gruppene snakket to ulike filosofiske språk. Dagens artikkel i Dagen forklarer noe av dette; hvordan Luther hadde forlatt Aristoteles’ filosofi til fordel for en filosofi påvirket av Platon. Les gjerne hele artikkelen i Dagen for å få større innsikt i dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen