Broder Roger ble katolikk i 1972 (?)

«Historikeren Yves Chirno, i et blad som heter Aletheia, skriver at broder Roger konverterte til Den katolske tro i 1972. Dette har Monsignore Raymond Seguy fortalt, tidligere biskop av Autun, bsipedømmer der Taize ligger.» Fra gårsdagens utgave av Le Monde.

Sannsynligvis er ikke alt sagt om denne saken – som ble mye diskutert etter at broder Roger mottok kommunion av kardinal Ratzinger i pave Johannes Pauls begravelse i fjor. Det var jo underlig om man skulle holde konversjonen så hemmelig i så mange år, selv om det var for å bevare Taizes økumeniske klima.

5 hendelser på “Broder Roger ble katolikk i 1972 (?)”

 1. Jeg stiller meg selv nokså undrende til dette; jeg vet at Taize har prøvd å være et sted der både protestanter og katolikker kan finne seg et hjem, men at en slik konvertering skulle holdes skjult i så mange år, undrer meg en del.

  I fjor (etter pavens begravelse, og også ved broder Rogers død) ble hans eventuelle konvertering diskutert en hel del, og forhåpentligvis vil vi få mer informasjon og en avklaring av dette spørsmålet snart.

 2. Det står to artikler om saken på Taize sin hjemmeside: http://www.taize.fr/en
  Det virker som br. Roger ville motta katolsk nattverd for å uttrykke enhet med den katolske kirke, men uten å bryte med sin protestantiske bakgrunn. (dvs. uten å «konvertere»).

  Jeg trodde ikke den katolske kirke tillot folk å gå til nattverd på denne måten? I såfall kan jo alle Norges «skapkatolikker» også få motta nattverd?

 3. Broder Roger konverterte i 1972. Det er velkjent for mange. Ellers kunne han ikke ha fått kommunion i Roma ifjor. Uansett var det en kriminell handling å drepe ham ! Forøvrig er Taize blitt noe helt useriøst
  mellom katolisisme og protestantisme. Forstå det, den som kan ?

 4. Taize har hatt tillatelse til felles nattverd i mange år. Hva broder Roger var vet jeg ikke, og om det var så hemmelig så er det vel knapt noen andre som vet heller? Søsterkommuniteten til Taize, Grandchampt er jo også en reformert kommunitet med sterke økumeniske innslag, og de har søstere fra mange forskjellige kirkesamfunn, slik man har det i Taize. Der feires det også både katolsk og protestantisk messe, med tillatelse fra den katolske biskopen på stedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen