Islam og forholdet til jihad-ideologien

Vil pavens Regensburg-foredrag om noen år vurderes som et vendepunkt i Vestens forståelse av Islam og muslimers forhold til jihad-ideologien?

Den kjente Vatikan-reporteren, John Allen, skriver følgende avslutning i en artikkel i New York Times for et par dager siden:
Through his statements … Benedict clearly hopes to stimulate Islamic leaders to express their faith effectively in a pluralistic world. The big question is whether it will be received that way, or whether it simply reinforces the conviction of jihadists about eternal struggle with the Christian West.

Richard Neuhaus i First Things skriver mye om pave Benedikts foredrag i Regensburg, siterer en del fra Johan Allens artikkel, og avslutter sin kommentar slik:
That is the big question. Moving all of us toward an answer to that question is one of the great gifts of what might be called the “Regensburg moment.” It is quite possible that ten years from now people will look back at the Regensburg lecture and the responses to it as a turning point in the West’s understanding of Islam and its relationship to the jihadist ideology that is devoted to world conquest by any means necessary.

1 hendelser på “Islam og forholdet til jihad-ideologien”

  1. Husk: «Catholic Bashing» er fullt lovlig. Journalistene og redaktørene vet at de kan skrive hva som helst
    om den katolsk Kirken ( og også andre kristne kirkesamfunn), uten at de blir motsagt. Det vil ikke få noen konsekvenser. I det rigorøse politiskt korrekte samfunn vi lever i, er det derimot fullstendig tabu å skrive noe negativt om muslimer eller jøder (jødedom). Det vil i så fall få enorme konsekvenser. Israel (og dets politikk) kan man nå derimot skrive negativt om. Vi katolikker må slå tilbake all falsk propaganda. Det er på tide at vi våkner. Tornerosesøvnen er over nå. Pave Benedict XVI har forstått dette. Som den lynende begavede mann han er, visste han 100% hvilke konsekvenser hans tale ville avstedkomme. Paven har satt standarden. Vi må følge i hans fotspor.
    Amen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen