Kan en kirke dø?

«Storbritannia viser verden hvordan religion slik vi kjenner den kan dø.» Dette sier historikeren Callum Brown ved Universitetet i Dundee Skottland. Han er pessimistisk når han ser fremover, og bemerker at etter to generasjoner uten kirkegang for store folkegrupper, vil de være svært vanskelig å snu utviklingen.

Bagrunnen for disse dystre utsagnene er en undersøkelse som viser at kirkesøkningen i Storbritannia stadig går nedover, ikke så raskt som på 90-tallet, men det går forsatt nedover. For katolikker er det trist å lese at dette også gjelder Den katolsk kirke.

I Norge er de katolske kirkene breddfulle, men det er også slik hos oss at vi mister mange medlemmer – men dette skjules av at vi stadig får så mange nye.
LES HELE ARTIKKELEN OM KIRKESØKNINGEN I STORBRITANNIA HER.

4 hendelser på “Kan en kirke dø?”

  1. Det er en gledens dag den dagen religionens klamme hånd har forsvunnet fra Jorden. Tiltross for noen etternølere så får flere og flere opp øynene for fakta når det gjelder religionens skrekkregime.

  2. Kirken er nok ikke i ferd med å dø, alle er faktisk i ferd med å bli mer og mer religiøse.

  3. Til Anonym
    Det er riktig at folk ser ut til å bli mer religiøse, men det betyr vel ikke alltid (eller så veldig ofte) at de begynner å gå regelmessig i kirken. (?) Noen ganger er det den private, personlige religiøse følelsen som dominerer, og man tror på Gud, men har et svært anstrengt forhold til kirken.

    Denne undersøkelsen har målt oppmøtet i kirkene helt konkret, og har da kommet til et slikt nedslående resultat. Hvorfor utviklingen i Storbritannia er så spesielt negativ vet jeg ikke, for i Norge har Den katolske kirke flere folk i kirkene – og langt flere prestekall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen