Ny leder av Kirkerådet

Nils-Tore Andersen ble i går valgt til ny Kirkerådsleder, og jeg har i dag lest om valget to steder. Først i Stavanger Aftenblad, der vekten lå på at han var den konservative kandidaten – i tillegg ble Jens Petter Johnsen som kirkerådsleder og biskop Kvarme nevn som personer som har beveget Den norske kirke i konservativ retning de siste par årene. Andersen er selv ‘mot homofilt samliv’ (det ville vel overraske alle som kjenner ham om han ikke var det), men han uttalte at han ville akseptere kirkens vedtak, uansett hva det skulle bli i denne saken.

Men Afteposten har en nokså ulik vinkling på denne saken, og skriver: Vi må akseptere at det i homofilisaken er to ulike syn og derfor blir den videre prosessen svært viktig for kirken. Ettersom vi skal arbeide med Lærenemdas uttalelse det neste året, ønsker ikke jeg å binde meg til et standpunkt, sier Andersen.

Her virker det som Nils-Tore Andersen har et helt åpent syn på homofilt samliv, det ville overraske (og skuffe) meg hvis det var tilfelle.

LES HELE ARTIKKELEN HER.

1 hendelser på “Ny leder av Kirkerådet”

 1. Aftenposten har jo blitt en homoavis. Så, hva annet kunne man vente fra den kanten ?
  Forfallet i Aftenposten de siste par tiårene er enormt !
  Debattredaktøren i Aftenposten bedriver homoreklame hver eneste uke.

  Jeg leser for tiden nesten bare min gamle avis, Le Monde.
  Le Monde vil jeg anbefale.
  Den står i en klasse for seg.
  Den er sekulær.
  Men, Le Monde, der er fakta bare fakta.
  Og, fremfor alt, hvilket nivå på skribentene.
  Jeg gir meg over……………………………

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen