Paven talte i Efesus bl.a. om Maria

Paven feiret i dag en av de minste pavemessene noensinne, da han feiret messe i Efesus for 300 deltakere (og nesten like mange konselebrerende prester og biskoper), et sted der én tradisjon sier at Maria døde. (Her kan vi lese mer om ‘paven som en enkel landsens prest’.) Der sa han bl.a.:

I dagens liturgi har vi hørt gjentatt, som respons til den bibelske salmen, jomfru Marias jubel da hun møtte sin eldre slektning, Elisabet. «Min sjel opphøyer Herren, og min ånd fryder seg over Gud, min frelser.» (Lk 1:39 ff). Våre hjerter ble også trøstet av ordene fra salmisten: “Godhet og sannhet skal møte hverandre, rettferd og fred kysse hverandre. ” (Ps 85:11).

Dear brothers and sisters, in this visit I have wanted to convey my personal love and spiritual closeness, together with that of the universal Church, to the Christian community here in Turkey, a small minority which faces many challenges and difficulties daily. With firm trust let us sing, together with Mary, a magnificat of praise and thanksgiving to God who has looked with favour upon the lowliness of his servant (cf. Lk 1:48). Let us sing joyfully, even when we are tested by difficulties and dangers, … Mary teaches us that the source of our joy and our one sure support is Christ, and she repeats his words: “Do not be afraid” (Mk 6:50), “I am with you” (Mt 28:20). Mary, Mother of the Church, accompany us always on our way! Hellige Maria Guds mor, be for oss, nå og i vår dødstime. Amen. Aziz Meryem Mesih’in Annesi bizim için Dua et. Amen.

Les hele pavens tale her
.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen