Flere trender som forandrer Den katolske kirke

Svært mange mennesker skrev inn til John Allen og kommenterte hans 10 mega-trender, som han mener (deskriptivt sett) kommer til å forme Den katolske kirke i årene framover. Jeg skrev nylig om dette på min blog HER.

Noen var enige med ham, andre ikke, og de som skrev hadde svært ulike ting på hjertet. Allen gikk gjennom alle kommentarene, og da han hadde slått like forslag sammen, ble det 48 atskilte saker, som han igjen kokte ned til fem nye mega-trender, som han altså ikke hadde hatt med i den første listen. Her er de nye fem:

En: Kvinnenes plass i Kirken
To: Sekulariseringens problem
Tre: Kina
Fire: Den ‘grønne’ kirken
Fem: Den karismatiske eksplosjonen

LES HELE DET NYE INNLEGGET HER.

1 hendelser på “Flere trender som forandrer Den katolske kirke”

 1. Dette her er en svær lekse, Pastor Moi, som vi kanskje må grave i, i året som kommer.

  Noe av det mest interessante med Carol Vojtyla var at han var klart inspirert og orientert etter begreper som jeg kjente igjen fra KFUM- speiderne, som var en syntese av Baden Powell og George Williams- bevegelsen og på norsk grunn nærmere Milorg. Det overrasker oss lite etterhvert, men det som er imponerende er at polakkene i så sterk grad har klart å bevare sin kultur gjennom så forferdelige tider.

  Jeg har videre innsyn i Dresden, der min svigerdatter kommer fra. Om Dresden er å si at det ikke bare er i Polen at vi finner protestanter. De har bestått under de aller værste forhold, og sitter igjen med hva som er nedhøvlet til hva også jeg har.

  Derfor har jeg et visst personlig syn for sånne bevegelser som Opus Dei, som åpenbart er paralelle bevegelser fra det 20 århundre i det katolske Europa.

  hilsen
  Sverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen