Hvordan skal vi forstå Jesus Kristus?

Denne uka har Vatikanet ‘displinert’ en teolog, jesuitten Jon Sobrino, som tidligere var en kjent frigjøringsteolog, men nå har fått problemer pga uttalelser om kristologien, om hvordan Kristus skal forstås.

John Allen skriver om hvorfor Vatikanet har reagert på denne teologens uttalser om Kristus: The Vatican’s core theological concern is that, in the name of cultural and religious pluralism, traditional doctrines about Christ as the Son of God and Savior of the World gradually will be drained of their content. Theologians may continue to use the old vocabulary, but what they mean by it will mutate, and over time the Second Person of the Trinity will be replaced with a merely human Jesus analogous to other great religious founders and prophets.

Pave Benedikt har tidligere erklært kamp mot relativismens diktatur og ved tidligere anledninger uttalt: In a 1996 address in Mexico City, then-Cardinal Joseph Ratzinger identified the struggle against the pluralist theology of religion as the central challenge for Catholicism today, taking «the place occupied by the theology of liberation in the preceding decade.» Moreover, Ratzinger warned, it would be in debates over Christology where the battle lines would be drawn.

At a 2002 Congress on Christology in Spain, Ratzinger again emphasized the need to accent Christ’s singularity. «Christ is totally different from all the founders of other religions, and he cannot be reduced to a Buddha, a Socrates or a Confucius,» he said. «He is really the bridge between heaven and earth, the light of truth who has appeared to us.»

LES MER OM DETTE HER OG HER.

4 hendelser på “Hvordan skal vi forstå Jesus Kristus?”

 1. carbomontanus

  Pastor Moi tigger og ber om en ført og begrunnet stillings- klage på ham til biskopen her.

  Han sletter ting på et vis som demonstrerer at han er ikke kvalifisert og lydig til prestestilling i kirken.  (Det er faktisk slik at jeg seltter ting som ikke har noe med saken å gjøre. Red.)

 2. Kan du IKKE vente med å skrive her inne til du blir edru ?? Det vil være en fordel for alle parter. Det er komplett umulig å forstå dine innlegg!!

 3. Christian
  Kanskje jeg burde ha skrevet en advarsel: ikke les andre ting på nettstedet NCR (National Catholic Reporter). De andre som skriver der er stort sett veldig liberale, mens John Allen selv er mye mer både korrekt og konservativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen