I Assisi

Bilde av Assisi

Min kone og jeg besøkte Assisi for akkurat et år siden, og jeg skrev den gang: «En flott tur, både naturmessig, kunstnerisk og åndelig. Byen ligger nydelig til på en høyde over slettelandskapet i Umbria, og under spaserturen fra jernbanestasjonen og opp til selve gamle Assisi så vi hele tiden den store borgen, Rocca Maggiore, samt flere av de store kirkene komme stadig nærmere – som vi ser på bildet.»

Egentlig passet det veldig godt å være i Assisi i fastetida – og vi var også i søndagsmesse i Santa Chiara mens vi var der – for historien om Frans og Klara er en dramatisk og inspirerende fortelling om omvendelse; omvendelse fra et liv i sus og dus til et liv i fattigdom og oppofrelse.


Jeg har skrevet litt mer om Klara her
.

1 hendelser på “I Assisi”

  1. Min sønn og jeg hadde planlagt å besøke Assisi i fjor sommer, på vår Interrail-tur, men det ble i varmeste laget på selve reisen, så vi måtte la det være. Men det er en av mine drømmer å få komme hit. Har hørt at det er så vakkert. Fransiskanermunken John Michael Talbot, kjent for sine mange lovsangsplater har skrevet en fantastisk god bok om den hellige Frans. Den er oversatt til svensk og heter: I Franciskus fotspår, og er utgitt på forlaget http://www.cordia.se. Jeg kjøpte mitt eksemplar i St.Olav bokhandel. I 1980 grunnla John Michael Talbot Brothers and Sisters of Charity, en klosterkommunitet i Eureka Springs i Arkansas, USA som bygger på prinsippene til Frans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen