Navnet Jesus blekner aldri

Jeg har til stede på den katolske prestevielsen i Oslo> i dag (jeg skal skrive mer om den senere) og etter ordinasjonen delte den nye presten ut dette bønnekortet:

Be for

Fredrik Hansen

ordinert prest av

Msgr. Bernt Eidsvig, Can. Reg.

Biskop av Oslo

21. april 2007

St. Olav Domkirke

Navnet Jesus blekner aldri
det har satt min sjel i brann.

Det var nok litt overraskende at salmen/bedehussangen «Navnet Jesus blekner aldri» skulle få en så sentral plass i dag. Både ble salmen sunget med stor kraft i messen etter kommunion, dessuten satte den nyordinerte presten den som et motto på sitt ordinasjonskort. Ingen redsel her for den pietistiske bedehuskulturen, altså. Jeg syns det er flott, men jeg tror ikke det kunne ha hendt i det katolske Norge for 10 år siden – for da var pietistfrykten mer utbredt.

1 hendelser på “Navnet Jesus blekner aldri”

  1. Ingrid Hamberg

    Først må jeg få si takk for flotte nettsider.Har lært mye her.Jeg var også tilstede i går,på vigslingen av Fredrik.Vi var en busslast fra Porsgunn og Larvik som tok turen inn. Så deg der men fikk ikke hilst. Gjør det nå. Takk for sist. Må si at vigslingsmessen er noe av det flotteste jeg har vært med på.Enda en av de mange gleder ved å være katolikk, at en får slike opplevelser. Synes også at bønnekortet var flott.
    Det sier noe vesentlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen