Ny bok om skapelse og evolusjon


«Darwin kan ikke bevises», sier Pave Benedikt XVI, ifølge Vårt Land, og «kommer med kritiske kommentarer til Darwin.

I en ny bok hyller paven fremskrittene som vitenskapen har gjort, samtidig som han stiller kritiske spørsmål ved evolusjonsteorien. Dette skal være første gang Benedikt uttaler seg offentlig om sitt syn på skapelse og utvikling etter at han ble valgt til pave for to år siden.» LES VL’s ARTIKKEL.

På nettestedet til Sankt Ulrich Verlag finner vi en omtale av den nye boka (som så langt ikke er utkommet på engelsk). Her refereres det til kardinal Schönborns artikkel om evolusjon i New York Times i 2005, som skapte stor interesse og store kontroverser.

Dette førte til at kardinalen ble invitert til den årlige samlinga av Razingers studenter, som i fjor høst samlet seg til samtaler om skapelse og evolusjon. Denne boka referer så det som ble diskutert på dette møtet. Dieser Band dokumentiert die aufsehenerregende Tagung, zu der Papst Benedikt XVI. im Jahr 2006 in die päpstliche Sommerresidenz Castelgandolfo über das Thema „Schöpfung und Evolution“ eingeladen hat: mit den dort gehaltenen Vorträgen aus Naturwissenschaft, Philosophie und Theologie sowie der Diskussion, an der Papst Benedikt XVI. selbst durch viele Gesprächsbeiträge teilgenommen hat.

4 hendelser på “Ny bok om skapelse og evolusjon”

  1. Jeg har riktig nok ikke lest boken i sin helhet, men ut fra de utdragene jeg har sett så er det nok av eksempler som avslører fravær av helt grunnleggende kunnskap om evolusjon. Håper likevel boken kommer ut på norsk eller engelsk i nær fremtid, for det kunne være interessant å lese hva mer som står der.

  2. Hva mener du med fravær av helt grunnleggende kunnskap?

    På det seminaret som ble avholdt i september i fjor – med paven og hans tidligere studenter, og inviterte gjester – var det tydelig at de prøvde å ha med innledere fra begge sider i evolusjonsdebatten, så at disse lærde menn skulle ha samtalt om evolusjonsteorien (og utgitt bok fra seminaret) helt uten kunnskap om temaet, er vel en drøy påstand?

  3. Med fravær av helt grunnleggende kunnskap så tok jeg sikte til flere av de uttalelser som skal være gitt i boken; evolusjon ikke er en komplett, vitenskapelig bevist teori («the missing link»), ikke kan endelig bevises (spekulasjon? Misforståelse av hva en vitenskapsteori er for noe?) eller som noe av det også VL gjengir; ikke har vært testet, ikke kan falsifiseres, «…evolusjonsteori som tildekker sine egne mangler og ikke vil ta opp spørsmålene som strekker seg ut over naturvitenskapens metodiske muligheter», osv. Alle stråmenn med opphav fra «ung jord kreasjonister» og som har vært plukket fra hverandre et utall ganger. Men nå har jeg i etterkant hørt påstander om at sitatene som var brukt muligens ikke har vært pålitelig gjengitt, så jeg trekker tilbake inntrykket boken gir inntil det har blitt avklart hva som egentlig står der.

    Ikke det at det har noen stor betydning, men kan jeg spørre om hvorfor du sensurerte deler av kommentaren min ovenfor?
    Svar: Du hadde påpekt en skrivefeil som jeg rettet opp. Hvis du hadde oppgitt en virkelig e-postadresse, kunne jeg ha sendt deg en privat takk. OM

  4. Det er fordi jeg alt får nok spam fra katolske prester hihihi. Neida, men det er ikke nødvendig.

    Flott blogg forresten! Interessant med prester som blogger, får litt bedre innsikt da. : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen