Versjoner av WordPress

Da jeg starta bloggen min for to år siden, valgte jeg (heldigvis) WordPress som program, og jeg har vært veldig fornøyd med det. Nå har jeg etter hvert satt opp hele fire blogger på WordPress, to for meg selv og to for Den katolske kirke.

Selv om jeg har laga vanlige websider i nesten ti år (og bruker Dreamweaver der), finner jeg det mer behagelig å bruke en blogg, spesielt fordi jeg da kan skrive og redigere ting fra hvilken som helst datamaskin. Med vanlige websider har jeg vært vant med å ha en komplett kopi av nettstedet på min egen maskin, lage og redigere sider lokalt og så laste dem opp. Siden jeg fast bruker tre datamaskiner blir dette litt begrensende, med WordPress blr jeg mye mer mobil.

Jeg har også i det aller siste vurdert å starte en fotoblogg, en som også kan generere thumbnails automatisk og overflødiggjøre mye av det manuelle arbeidet jeg har gjort så langt, men jeg usikker på hvilket program jeg skal velge. Det finnes visstnok noen tilpasninger av WordPress som skal virke godt (?), eller kanskje er det best å satse på spesialtilpassede programmer som Pixelpost? Er det noen som har gode råd?

Så langt kjører jeg altså fire blogger, og kjører fire ulike versjoner av WordPress på dem. Denne bloggen «En katolsk weblog» kjører faktisk WordPress 1.5, og jeg har ikke oppgradert den siden starten. Jeg burde nok gjøre det, versjon 2.1 er nok bedre, men jeg er litt redd for å ikke få det til, og jeg kan ikke peke på noe viktig jeg mangler. En så gammel versjon av WordPress kan ikke kjøre Akismet (for å stoppe spam), men jeg installerte Spam Karma i fjor sommer, og er fornøyd med det.

Den andre bloggen jeg starta var en Nyhetsblogg for St. Svithun kirke i Stavanger, den kjører WordPress 2.0.4, fordi den ble starta i september i fjor.

Min private «NOTAT-blog» ble starta rett etterpå, og kjører WordPress 2.0.5, men den ligger på passordbeskytta område.

Den siste bloggen jeg starta (men ikke skal skrive) er en nye nettside for St. Olav tidsskrift, som kjører på
WordPress 2.1.3, og som jeg bl.a. har satt opp med fast forside, siden den egentlig ikke skal se ut eller fungere som en tradisjonell blog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen