Amerikanere blir muslimer – hvorfor og hvordan?

Avisa Dagen har i dag en artikkel om at rundt en halv million amerikanere har konvertert til islam. De fleste av dem kommer fra kristne røtter. Her er litt av artikkelen:

Dette er to av konklusjonene i en nylig publisert undersøkelse utført av Pew Research Center. Undersøkelsen viser at nesten en fjerdedel av muslimene som bor i USA har konvertert til islam. Som hovedårsak for omvendelsen nevner mange av de spurte at de finner den islamske læren tiltrekkende og forståelig. Flere svarer også at de synes islam er bedre enn kristendommen.

I følge undersøkelsen fra Pew Research Center har 23 prosent av alle muslimene som bor i USA, konvertert til den islamske troen. Rundt halvparten av de konverterte bestemte seg for å bli muslimer før de fylte 21 år. Tallmaterialet antyder at det nå bor 2,35 millioner muslimer i USA, noe som tilsvarer 0,7 prosent av befolkningen. … I følge Pew Research Center oppgir 80 prosent av amerikanerne som har gått over til islam at de kommer fra en kristen bakgrunn.

Undersøkelsen fra det amerikanske forskningssenteret tok i utgangspunktet sikte på å kartlegge verdier og holdninger blant muslimene bosatt i USA. Resultatene er beroligende lesning for alle som frykter at den voksende muslimske befolkningen vil skape uro i samfunnet. For undersøkelsen viser at muslimene stort sett tenker i samme baner som resten av innbyggerne i USA. …

– Flertallet av den muslimske befolkningen ser positivt på det amerikanske samfunnet og tror på den amerikanske drømmen. 71 prosent mener de vil oppnå suksess bare de jobber hardt nok, heter det i en artikkel publisert av Christian Post.

Artikkelen henviser til en undersøkelse i England der 81 prosent av de britiske muslimene svarte at deres muslimske identitet var viktigere enn deres britiske tilhørighet. I USA mener flertallet av muslimene at den amerikanske identiteten må gå foran den religiøse.

– Flertallet mener også at muslimene som flytter til USA må forsøke å tilpasse seg den amerikanske kulturen og bli en del av samfunnet i stedet for å isolere seg i egne områder. Majoriteten er også negativ til islamsk ekstremisme, selv om de yngre muslimene i større grad enn de eldre svarer at selvmordbombing kan rettferdiggjøres i enkelte tilfeller, heter det i artikkelen i Christian Post.

Les hele rapporten fra the Pew Research Center her
.

7 hendelser på “Amerikanere blir muslimer – hvorfor og hvordan?”

 1. Theodor Bjørnsen

  Ikke for å være frekk… men paven (JPII) har jo uttalt at katolikker og muslimer tror på samme gud. Betyr det noe hvis de konverterer da?

  Teddy

 2. Dette har du nok tatt ut av lufta, Theodor, forståelsen av Gud innenfor kristendommen/katolisismen og islam er SVÆRT ulik.

 3. Theodor Bjørnsen

  Forståelsen av Gud, ja. MEN, se på dette sitatet:

  «We believe in the same God, the one God, the living God, the God who created the world and brings his creatures to their perfection» (Insegnamenti, VIII/2, [1985], p. 497)

  Hvis det ikke betyr at paven (JPII) sa at muslimer og katolikker tror på samme gud, hva betyr det da? Jeg, for min del, mener helt entydig at den muslimske guden ikke er den samme som Bibelens Gud.

 4. Det er mange likhetstrekk i synet på Gud Fader, men kristne tror på den treenige Gud, og det gjøre selvsagt ikke mislimene.

  Vatikandokumentet om andre religioner kan gjerne leses, der uttrykker Kirken seg svært positivt:

  3. Det er også med aktelse Kirken betrakter muslimene, som tilber den ene, levende, i seg selv hvilende, barmhjertige og allmektige Gud, himmelens og jordens skaper, som har talt til menneskene. De prøver også av hele sitt sinn å bøye seg for Guds skjulte vilje, slik Abraham, som den islamittiske tro gjerne henviser til, underkastet seg Ham. Selv om de ikke anerkjenner Jesu guddom, ærer de ham ikke desto mindre ….

  Les gjerne dette dokumentet: Nostra Aetate her: http://www.katolsk.no/info/paul6/na.htm

 5. Teke til umsyn at det i muslimske skriftor stend skrive at engelen Gibril sa fylgjande til Mohammad:

  «Du skal fjerna alle gudebilæti frå ka’abaen, med unntak av det som heiter allah» og dessutan «de skal ikkje tilbe nokon annan avgud enn allah».

  eg skal koma attende med kildor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen