Ang. lesing og kommentering på bloggen min

For et par dager siden skrev jeg om et problem med kommentering på bloggen min, og fikk en mail om at dette kanskje kunne være en skjult form for sensur. Det var det ikke, det var utelukkende et teknisk problem (med anti-spam innstikket mitt), som jeg har forklart i denne posten.

Men jeg har de siste månedene gjort det slik at alle kommentarer må godkjennes før de blir lagt ut. Dette gjorde jeg etter at et par personer – som egentlig ser ut til å mene at paven og Kirken er Antikrist – stadig kom med kverulerende kommentarer om alle slags mulige ting i Den katolske tro. Jeg legger selvsagt ut innlegg som argumenterer mot det jeg selv mener og skriver, men jeg har nå i det siste ønsket å ha en viss kontroll.

Jeg har vanligvis få kommentarer til bloggen min – bare i noen korte perioder har det vært mange kommentarer, og da litt på siden av det jeg hadde skrevet. Statistikken min viser at ca 200 lesere er innom hver dag, men jeg skulle gjerne hatt flere kommentarer.

5 hendelser på “Ang. lesing og kommentering på bloggen min”

 1. Da får vi som er faste lesere bli litt flinkere med kommentarene!
  En liten strøtanke: Det er veldig behagelig med tilgang til en katolsk prest via internett, både for daglig inspirasjon og et sted å stille spørsmål. Kanskje skulle noen snakke med den stedlige ordinarius eller hans stedfortreder, og påpeke at dette må da utgjøre en sognepreststilling i minst 50% arbeidstid? Og kanskje kunne du invitere noen andre prester til å gjesteblogge hos deg som «internettkapellaner»? Har ikke hørt deg preke ennå. Men muligheten er jo der til å legge ut søndagsprekner, fasteprekener og adventsprekener på YouTube med link til bloggen din… Da blir det vel mer en «vlog»? Inntil alt dette skjer, får vi be om hjelp og forbønn hos Internetts skytshelgen, den hellige Isidor av Sevilla…

 2. Theodor Bjørnsen

  Kan jeg da få lov å si at jeg overhodet ikke har sagt at paven/drrk er antikrist. Jeg mener at det er en politisk person som ikke engang hører til drkk som er (evt. kommer til å bli). Jeg er imidlertid av den foremening at drkk kommer til å hjelpe antikrist fram – og at antikrist deretter kommer til å utslette drkk – – – jfr det som står om den store skjøge, Babylon, i Johannes Åpenbaring.

  Det er mange som er uenige med meg. Men dersom jeg skulle skifte syn alene av den grunn, stod det heller dårlig til med meg.

 3. Jeg regner ikke med at jeg bruker mye mer enn en time pr dag på bloggen. Jeg har i alle år lest mye, og syns det er en fordel også for meg selv å feste noe av dette til nettet/papiret, slik at jeg husker det bedre – og andre kanskje også kan ha glede av det.

  Ang. lydfiler, så har jeg tenkt kanskje å legge ut noen flere; så langt ligger det bare et par filer på ‘nedlasting’ under ‘KATEGORIER’.

 4. Jeg tror at nøkkelen til å få flere kommentarer ligger i at du selv må delta i debatten. De bloggene som har størst kommentarfelt, er de hvor bloggeren selv svarer nokså kjapt på de ulike kommentarene, og sørger for å «styre debatten» slik at den ikke sporer av. Se for eksempel http://www.iskwew.com/blogg

 5. Vidar
  Jeg la også merke til – da jeg leste bloggen du henviste til – at det kunne bli for mye arbeid, og at den aktuelle bloggeren nå ville ta en pause.

  Jeg skal likevel tenke på ditt råd, og forsøke å gi tilbakemeldinger på kommentarer ganske raskt – uten å overdrive tidsbruken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.