Hvordan bør messen feires? Når kommer de nye reglene om den tridentinske messen?

Jeg fikk følgende spørsmål ang. bloggen min i dag:
«Beskjed: Det skrives for tiden mye internasjonalt om pavens kommende «Motu proprio» om tillatelse til å feire Tridentinermessen. En gang det passer, kunne du ikke ta opp dette temaet. I Norge er vi vel fornøyd med den messen vi har …?»

Ang. pavens nye regler (som jeg har nevnt litt om før) er det nå blitt spekulert nesten hver uke at den skulle komme, i et halvt år! Men det har nå blitt bekreftet at den kommer (fra nest høyeste hold, se under), men jeg tenkte jeg skulle nevne nyheten når dokumentet endelig ble offentlig. Om messen feires slik den bør i Norge (bare delvis, syns jeg), skal jeg komme tilbake til om en dag eller to, men jeg kan nevne at jeg etter påske i år begynte å feire massen på latin når jeg feirer den aleine – den nye messen på latin, den gamle, tridentisnke messen vet jeg svært lite om så langt.

Her er de siste nyhetene jeg har lest om pavens Motu proprio om den tridentinske messen, fra søndag 3/6:
In Avvenire the official newspaper of the Italian Bishops Conference, today, H.E. Tarcisio Card. Bertone has an interview. He spoke mainly about the Pope’s latest trip to Brasil and the flap about the «excommunication» regarding pro-abortion politicians in Mexico. .. At the very end, the Cardinal Secretary of State said (my translation):

– And the long-anticipated Motu Proprio which would derestrict the use of the so-called Missale of St. Pius V, at what point is it?

I believe we won’t have to wait much longer to see it published. The Pope is personally interested that this happen. He will explain it in his accompanying letter, hoping for a serene reception.

Okay.

1) It is done.
2) It is going to happen.
3) The Pope is preparing, or has prepared a letter to come along with the Motu Proprio.
4) It is going to happen despite the knowledge that there will be resistence.

1 hendelser på “Hvordan bør messen feires? Når kommer de nye reglene om den tridentinske messen?”

  1. Jeg må si jeg gleder meg veldig til Pavens Motu proprio om den tridentinske messen kommer. Pave Johannes Paulus II ga tillatelse til at prester kan feire den tridentinske messen hvis de får tillatelse av Biskopen. Så en kan feire den tridentinske messen i dag også. Problemet har vært liberale Biskoper som ikke ønsker den tridentinske messen i sitt bispedømme. Det er vel dette Paven vil gjøre noe med. Det har vært snakk om at han har møtt motstand, men at dokumentet er ferdig underskrevet og klart. Det viktigeste er at det er prester som ønsker å feire den tridentinske messen, uten det vil vi ikke få deltat på den

    Gode lenker å starte med hvis du vil lære mer om den tridentinske messen:

    http://www.latinmassmelbourne.org/faq.htm
    http://www.latinmassmelbourne.org/1962liturgy.htm
    http://www.latin-mass-society.org/resources.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen