Opprop for ekteskapet

Oslo katolske bispedømme har sendt ut til alle prester, og postet på sine nettsider informasjon om et (nytt) opprop om den foreslåtte, nye ekteskapsloven. Dette oppropet har en «kortere og mer allmenn utforming, og søker å gå enda bredere ut». Her er teksten til oppropet, og man kan skrive seg på fra nettsiden www.ekteskapet.no. Her er hele teksten i oppropet:

Regjeringen har lagt fram et forslag til ny ekteskapslov som innebærer en grunnleggende endring i forståelsen av hva et ekteskap er.

Vi mener at det norske samfunn bør fortsette å definere ekteskapet som et samliv mellom mann og kvinne. Alternative samlivsformer kan reguleres innenfor andre lovverk enn ekteskapsloven.

Vi vil oppfordre Stortinget til å avvise forslaget om en kjønnsnøytral eller felles ekteskapslov.

Underskrifter med Navn og postnummer/-sted.

3 hendelser på “Opprop for ekteskapet”

  1. Jeg stemmer i et tusen takk til biskop Eidsvig for at han viser slik tydelighet som leder og tar initiativ(eller tillater andre å ta slike) som det er på høy tid at en katolsk biskop gjør. Det er litt duft av gode gamle kardinal Ottaviani, det Hellige Kontors gamle prefekt, over vår gode biskop. La oss be for ham og hans gjerning.

  2. Lars Petter Østeby

    Min kone og jeg protesterer så høyt vi kan mot forslaget til ny «ekteskapslov» ! Ekteskapet er innstiftet at Gud selv for at MANN og KVINNE skal leve i et livslangt, trofast ekteskap. At mange ikke får det til og har problemer vet vi, men vi må likevel ha en fast norm. Barn må få sjansen til å vokse opp i et trofast ekteskap med MOR og FAR. Måtte Herren velsigne ektskapet og landet vårt ! Takk for initiativet til denne web-siden.

  3. Elenore Rosenvinge Strøm

    Har nettopp kommet hjem fra møte i menighetsrådet. Hvorfor har ikke alle menigheter fått ny ekteskapslov til høring? Nei, sa sognepresten . Det overlates til fellesråd/prester og biskoper. Jeg protesterer . Dette spørsmålet er like viktig som skille av stat og kirke. Som medlem av den Norske kirke har jeg lært at ekteskapet er innstiftet av Gud. I følge sognepresten er det feil.
    Da spør jeg, hva er i ferd med å skje med våre verdier? Vår barnetro? Er prestene blitt så radikale at bibelens ord ikke lenger har samme betydning? Samfunnet er i forandring og i takt med forandringen endrer vi også Bibelsens ord og utrykk. Det salige, det mystiske , det poetiske blir borte og Bibelen får en annen mening. Jeg tror tiden er kommet til å revurdere mitt medlemskap i Den Norske Kirke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen