Biskopene feirer jubileum i kveld

I kveld kl 18.00 feires det en høytidelig og hyggelig messe i St. Olav domkirke i oslo; prestejubileene for biskop Gran og biskop Eidsvig. Gran ble presteviet i 1957 (og bispeviet 24. mars 1963) og Eidsvig i 1982 (bispeviet 22. oktober 2005). Den nøyaktige datoen for Bernt Eidsvigs prestevielse var 20. juni. (Faktisk samme uke som jeg reiste nordover etter ferdig embedseksamen for å delta på offisertskurs i Troms og begynne som feltprest i Kirkenes. Men jeg bl eikke presteviet i Den lutherske kirke før i juni 1986.)

Bilde over ble tatt etter biskop Bernts bispevielse i 2005, og viser også biskop Schwenzer – som ble presteviet 18. juli 1964 og bispeviet 7. desember 1975.

2 hendelser på “Biskopene feirer jubileum i kveld”

  1. La oss gratulere både nåværende biskop og biskop emeritus med jubiléet!
    Det er en god del ting biskop emeritus med fordel ikke skulle ha gjort i de skjebnesvangre år 1962-1969, med presidering over ødeleggelsene (skjendingene, faktisk) av sanctuariene rundt om i kirkene våre, bortauksjonering av de hellige kar, innsamling og brenning av messebøkene, etc, etc. Når man ser gamle bilder av St. Olav, med sitt flotte høyalter og dronning Josephines alter, er det så hjertet gråter av at man overhodet kunne la hodene fylles av revolusjonære idéer som i sin fullbyrdelse søkte å drepe Kirken innenfra.

  2. Hvis det du skriver her virkelig har skjedd er det virkelig trist. Håper Biskopene hadde en hyggelig feiring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen