Intervju med Hans Fredrik Dahl på TV2 – om hans katolske tro

For et par-tre dager siden begynte jeg å se (på mitt statistikkprogram) at mange (opp til 100 stk på en dag) besøkte en side jeg hadde skrevet om Hans Fredrik Dahl i april i år, tatt fra en artikkel i Vårt Land om Dahl opptakelse i Den katolske kirke. I dag så jeg programmet – som ble sendt i går, og førte til mange søk på internett etter Hans Fredrik Dahl – der Dahl forteller om sin sin sykesalving og et par dager senere om sin opptakelse i Kirken; svært interessant og gripende. Programmet kan sees her (NB lenken tatt bort i 2013) – man må abonnere for å se det, men jeg syns det var vel verd 35 kr for en ukes abonnement.

3 hendelser på “Intervju med Hans Fredrik Dahl på TV2 – om hans katolske tro”

  1. Jeg vil anbefale Dahls bok om sin bror Jac, «Kalt til stillhet. Min bror Dom Filip.» Brødrene har blitt kallt til to svært ulike liv. Jeg takker og gleder meg over at vi får være en del av det store Fellesskapet og tilhører Kirken. Boka er viktig som vitnesbyrd og som opplysning om karteusernes orden. Nå er det også mulig å følge brødrene i filmen «Die Grosse Stille», jeg har ikke sett filmen ennå men den står på ønskelista.

  2. Programmet var veldig gripende..
    Jeg undret meg litt over at Dahl fikk den siste olje FØR han ble katolikk, men samtidig var jo hans ønske om å få dette også et uttrykk for Kirkens tro, som jo ble eksemplifisert ved at han ble opptatt i Kirken ikke lenge etterpå.

    Forøvrig er Dahl en intellektuelt redelig person som jeg beundrer for hans vilje til å se med nye øyne på en del vedtatte historiske sannheter. Han har virket som en sannhetssøkende person gjennom alt det jeg har lest av hans skrifter.

  3. Når man er i dødsfare kan man få alle sakramenter. Han ble jo også opptatt i Kirken tre dager etter at han ble salvet, også uten den vanlige forberedelsesperioden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen