Den katolske kirke planlegger bygging av ti nye kirker

I dag har det vært vennlige, men nokså upresise meldinger i norske aviser om at katolikkene ønsker å bygge ti nye kirker. Vårt Land hadde et stort oppslag om saken, og Dagbladet har lagt følgende NTB-melding på nett, med et passende (?) medfølgende bilde (se over):

Den sterke arbeidsinnvandringen gjør at Den katolske kirke planlegger bygging av ti nye kirker.

Biskop Bernt Eidsvig forteller til Vårt Land at Den katolske kirke har mer enn 200.000 katolikker å betjene. Eksisterende kirkebygg har ikke kapasitet til å ta seg av tilstrømningen av arbeidsinnvandrere og andre utlendinger som vil feire katolsk messe i Norge. I byer som Oslo, Drammen, Tønsberg, Skien, Kristiansand, Stavanger og Bergen er kapasiteten sprengt, skriver avisen.

Derfor planlegger kirken ti nye kirkebygg i Sør-Norge. De mest konkrete planene om nye kirker er på Jessheim, i Oslo, Sandefjord, Kragerø, Porsgrunn, Sandnes, Odda, Bergen og Førde. Byggeplanene står i sterk kontrast til byggestansen i Den norske kirke.

Det er sant at våre kirker er fulle, og at det arbeides med å utvide vårt arbeid og bygge kirker nye steder, men flere av disse planene er mer på tankestadium enn nær realisering. (Dagbladet kalte også vår biskop Eidsvik.)

6 hendelser på “Den katolske kirke planlegger bygging av ti nye kirker”

  1. Et meget passende bilde ser det ut som. Hvilket kirkebygg er dette? St Olav? Man ser i alle fall tydelig at det er trangt om plassen. Mange må jo stå utenfor. Det skal Dagbladet ha!

  2. Ser at Kragerø er nevnt… Der har en vietnamesisk familie, med polske og norske venner allerede satt i gang. Kapellet åpner i april.
    Jeg har vært på stedet og sett. det blir et nydelig kapell, med skikkelig alter (mot veggen!) og tabernakel der det skal være. Kommunionsbenk kommer også. Det er et fantastisk arbeid de har gjort. Den vietnamesiske familien betaler alt selv…. hvilket det står enorm respekt av. Om noen har noe å avse til Kragerøs første katolske kapell, så bes dere sende dem til pastor Voith i Porsgrunn som så videreformidler pengene.
    Alt inventar kommer fra Polen.

  3. Skal ikke bygges noen kirke der heller, så vidt jeg vet. Planene er vel å overta en allerede eksisterende bygning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen