Fleire tips til fastetida – frå p. Arnfinn

bloggen sin seier p. Arnfinn bl.a. dette om fastetida:

Det burde vere like sjølsagt for kristne å praktisere sin religion som det er for andre truande – som t d muslimar som held fast på sin feiring av Ramadan. Dessverre har trusutøving i Vesten blitt noko reint “privat” og “personleg”, litt kjensler, haldningar og moralske “motiv”. Teoriar og idéar. Dette har sin plass, men tru er praksis. Også kristen tru. …

Konkret:
* redusere mat og måltid.
* redusere stimulansar og underhalding. Stille tid.
* redusere sosialt liv og selskapsliv (tradisjonelt inga bryllupsfeiring i fastetida; ei s k “lukka tid”)
* gje til fattige, gjerne gjennom Caritas eller andre naudhjelporganisasjonar (og eg vil leggje til: ikkje gå forbi dei som tiggar)
* gå til skriftemål
* ta del i fastetida sine gudstenester
* les noko som fordjupar deg som menneske og kristen

1 hendelser på “Fleire tips til fastetida – frå p. Arnfinn”

 1. Jeg vil foreslå at vi alle ber for ordensfolk og prester i fasten.
  At de må få styrke og mot til å si og gjøre det som er sant, godt og rett.

  Kardinal Rode har kommentert noe nylig, som har med dette å gjøre:

  Rome, Feb. 15, 2008 (CWNews.com) – The prefect of the Congregation for Religious has lamented that many Catholic priests are neglecting their duties under the pressure of conforming to secular culture.

  In a February 14 interview with the Italian ANSA news agency, Cardinal Franc Rode said that priests today tend to be less obedient to the Church and more responsive to the world. He cited reluctance to wear clerical dress as a symptom of this trend.

  “A drift towards bourgeois values and moral relativism are the two great dangers that weaken religious life,» said the Slovenian cardinal. «The biggest problem today is the climate of secularization– present not only in Western society but also within the Church itself.”

  Cardinal Rode said that young people continue to hear God’s call to a vocation in the priesthood or religious life. But he suggested that a lax model of priestly or religious life is not likely to encourage vocations. As evidence the cardinal pointed to the young Catholics who are attracted to contemplative life in highly disciplined religious orders. «They are attracted because it is a radical life choice,» he said.

  http://www.cwnews.com/news/viewstory.cfm?recnum=56642

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen