Nå er jeg funnet skikket til å feire den tradisjonelle latinske messen

I dag fikk jeg et brev fra biskopen, der han sier at jeg «med dette er skikket til å feire messen i dens ekstraordinære form».

Han sier videre at mitt odrinære sakramentale og pastorale arbeid i menigheten må ha forrang fremfor videre arbeid med liturgiens ekstraordinære form – selvsagt med unntak av feiringen av privatmesser.

Samtidig sier han at skulle det bli behov (også andre steder i bispedømmet) for en prest til å feire messens ekstraordinære form, kan det bli aktuelt å pålegge meg å gjøre dette, siden jeg altså nå er blitt beskikket.

13 hendelser på “Nå er jeg funnet skikket til å feire den tradisjonelle latinske messen”

 1. Jeg vet nå at det er i alle fall to prester som er funnet skikket til dette. Er det flere en deg og pater Reidar?

 2. Så vidt jeg vet er det bare p. Reidar og jeg som har har lært oss å feire den gamle messen. Noen andre har snakket om det/ tenkt på det, men ikke kommet skikkelig i gang – så vidt jeg vet.

 3. Gratulerer! Det er mange som er innom bloggen, og det har vært mye å lese om TLM. Kjenner dere til om det er flere/ grupper rundt omkring i menighetene som ønsker denne messeformen?

 4. Gratulerer, pastor!
  Når sant skal sies, så må jeg være ærlig å si at jeg sjeldent har sett noen gå grundigere inn for noe enn deg. Din første messe var virkelig imponerende til å være første gangen.

 5. Gratulerer fra meg også. Håper de andre også kommer igang så dere kan bli mange son kan feire TM.
  Noen mulighet for at du vil feire den på PRO møtet i vår?

 6. Fantastisk!

  Jeg setter faktisk den ekstraordinære, tradisjonelle messen høyest. Det er Guds ord på det som var det fremste språk på Jesu og apostlenes tid.

 7. Hei Father,

  could you tell us how did you learn to celebrate the TLM ?

  How many hours ? With which professors ? Which books ?

  I am just curious…

  René

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen