Tilbake fra ferietur til Magna Grecia

Magna Grecia er det sørlige Italia inkl. Sicilia, for alle som ikke visste det. Dit kom den greske kulturen fra ca 700 f.Kr. og dominerte hele området opp til og med Napoli (Nea polis= den nye byen). Vi var fem dager der nede, bl.a. en dag på Sicilia for å besøk Taormina, og så bl.a. det flotte gresk-latinske amfiteateret der. På vei dit tok vi båt over Messina-stredet, der tradisjonen sier at Odyssevs med sin båt og sitt mannskap møtte uhyrene Skylla og Karybdis. Skylla ligger på fastlandssida og et sted der heler fortsatt Scylla.

Når man kommer hjem fra en ferie, har det vanligvis hopa seg opp en del arbeid, så jeg får nok ikke så mye tid til bloggen før over helga.

2 hendelser på “Tilbake fra ferietur til Magna Grecia”

  1. Velkommen tilbake pastor Moi. Du har vært savnet.
    Sicilia er bare fantastisk. Jeg har selv bodd på denne superbe øy. (Ikke si det høyt til mange nordmenn. La dem tro at det bare er Mafia og andre banditter der nede. Dette er antagelig noe av grunnen til at Europas beste område er så godt bevart, og lite besudlet av turismen. Jeg regner ikke med Toarmina og området deromkring)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen