Katolske biskoper i England etterforskes for “fundamentalisme”

Avisa Dagen meldte i går at en politisk komité i England skal etterforske katolske biskoper, for det de kaller «en stadig økende fundamentalisme» i katolske skoler. …

Det er MP Barry Sheerman i Underhuset som har tatt initiativ til etterforskningen. Han er misfornøyd, med at talsmenn for den engelske katolske kirken nå ser ut til å ha forlatt den tidligere «myke linje» de kjørte på i moralsaker. Komiteen skal stille spørsmål vedrørende biskopenes holdning i skolene til abort, seksualundervisning og utdannelse som vedrører personlig og sosial helse. … … Barne, skole- og familiekomiteen kommer til å «holde katolske biskoper ansvarlig» for den senere tids forsøk på å innføre katolske doktriner vedrørende moral og seksualundervisning i skolene.

Katolikkene svarer på denne måten: – For de sekulære, er hvem som helst som faktisk tror på sin religion en fundamentalist. … – Denne etterforskningen er bare et nytt bevis på en stadig økende aggresivitet hos den sekulære regjeringen mot religiøse institusjoner. Spesielt anvendelsen av termen «fundamentalist» er aggresiv. Den er et lett gjennomskuelig forsøk på å likestille troende kristne med ekstremt voldelig islamsk ekstremisme.

2 hendelser på “Katolske biskoper i England etterforskes for “fundamentalisme””

  1. Det morsomme er at «fundamentalismen» består i å lære katolske skolebarn som går i katolsk skole, opp i den katolske doktrine….
    Det tragiske er at det er åpenbart at det ikke har blitt gjort på en hel del år nå.

  2. Det er noe som ikke stemmer her. Den tidligere sosialistiske statsministeren, Blair, har nå konvertert til katolisismen. Det er jo sosialistene som elsker den muslimske innvandringen, nesten over alt annet på denne jord. Hvordan kan da de kristne være fundamentalister ? Sheerman fikk grundig gjennomgå også i The New York Times, som også forstår at den muslimske innvandringen til Europa, er fullstendig galskap. Muslimene i USA, er som kjent, langt bedre integrerte enn i Europa. Vi «kristne fundamentalister», som hjelper de aidssyke, og bygger skoler og sykehus, burde snart ta bibelens evangeliseringsbudskap på alvor, og imorgen starte en evangeliseringskampanje blant muslimene. Grønland i Oslo, kan i så måte være en passende misjonsmark for de fundamentalistiske kristne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen