Corpus Christi feires i Roma

I dag er den egentlige dagen for Corpus Christi, selv om feiringa mange steder flyttes til neste søndag, også hos oss. I Roma gjorde pave Benedikt noe nytt i år; alle som mottok kommuion fra ham mottok knelende, og på tunga.

Forøvrig kan man se svært mange bilder fra feiringa (messen og prosesjonen) HER.

9 hendelser på “Corpus Christi feires i Roma”

  1. Jeg håper kommunionsbenkene kommer på plass igjen i St. Olav. Nå kan vi i hvertfall vise til paven som et forbilde også for dette.

  2. Jeg håper det gjør at flere kirker setter inn en knelebenk, slik at de som ønsker det kan benytte den under kommunionsutdelingen.

  3. Stian : Jo da. i vår menighet går vi i prosesjon, om ikke så langt som i Roma. Vet derimot ikke om de protestantene som ser oss vet hva «vi driver med». Trond. enig med deg. Flott tiltak av paven!

  4. Jeg var i kirken i Tromsø sist søndag. Det var ingen prosesjon etterpå, bare kirkekaffe. Men hovedfokuset i feiringen lå riktignok på førstekommunion for en del småbarn. Er det vanlig i andre menigheter å forbinde førstekommunion med denne dagen?

  5. Jeg er ikke vant med førstekommunion den dagen – det pleier vel å være litt tidligere – i løpet av påsketida.

    Jeg har også de siste åra (etter 2002) enten hatt en kortere tilbedelse av alterets hellige sakrament og sakramental velsignelse inne i kirken som avslutning av messen, eller posesjon – som også avsluttes med sakramental velsignelse på et egnet sted utendørs.

  6. Ståle Wilhelmsen

    I St Hallvard hadde vi prosesjon «Enerhaugen Rundt», med hele 4 stasjoner! Ganske flott med tilbedelse av sakramentet utendørs midt på Tøyen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen