Konflikten mellom katolikker og sosialister i Spania utvides

Dagen/Magazinet skrev i går at «Forholdet mellom det regjerende sosialistpartiet og Den katolske kirke i Spania er blitt ytterligere anstrengt som følge av forsøket på å fjerne kapellanene fra sykehusene.

… Biskop Demetrio Fernandez av Tarazona avviser kontant påstander fremsatt av representanter for det regjerende sosialistpartiet om at prestenes virke som sykehuskapellaner dreier seg om et privilegium for kirken. Tvertom er det her tale om en rett syke har til åndelig omsorg.

… Det anstrengte forholdet mellom regjeringen og det regjerende sosialistpartiet, kommer ennvidere til uttrykk i en anklage fra en sosialistleder mot kirken for å drive partipolitikk. Bakgrunnen er et massemøte som ble avholdt i Madrid den 30. desember, til støtte for tradisjonelle familieverdier. Omtrent to millioner mennesker møtte opp til markeringen.»

3 hendelser på “Konflikten mellom katolikker og sosialister i Spania utvides”

 1. Vi forstår lite av det som skjer i Spania for tiden. Den nye ekteskapsloven strider meget sterkt imot Kirkens lære. Ekteskapet er et sakrament. Vi trodde Spania var et katolsk land. Eller er det politikerne som er i utakt med befolkningen. ? To millioner i demonstrasjon imot den nye ekteskapsloven taler sitt tydelige språk.

 2. Spania er et demokrati, de har nettopp gjenvalgte sosialistregjeringen som vedtok ny ekteskapslov. Jeg har mange spanske venner og er der ofte, blant dem praktiserende katolikker som stemte på Zapatero. Kirken har mye å svare for i Spania. og har berettiget kommet i miskreditt etter aktivt å ha støttet Franco og facistdiktaturet. Dette er jo ikke så lenge siden (1975) og folk husker det. Kirken blir derfor fortsatt av mange assosiert med ønske om ikke-demokratisk styreform. Den må nok arbeide lenge med å bli kvitt det stempelet.

 3. Kirken støttet Franco fordi han reddet Spania fra kommunistisk diktatur. Uansett de feil Franco gjorde senere, så gjorde Kirken helt rett da de hadde valget.
  Franco stod på Guds side i kampen mot den røde groteske fare som truet liv og helse og ikke minst det åndelige liv.
  13 000 nonner, prester og munker ble drept på det mest bestialske vis av kommunistkadrene.
  Hundretusener av menneskeliv, kirker og sanctuarier ble reddet fra den ateistiske kommunisme og sosialismes klør, men dessverre ble altfor mange drept og altfor mange helligdommer ødelagt.

  De djevelske kommunister hadde skytetrening på levende nonner og prester og gikk på do over kistene med levninger av helgener! De skjøt til og med på den berømte Kristusstatuen i Madrid med tyngre skyts, som en øvelse!

  Jeg har også mange spanske venner. De kan ikke utstå de gudløse som nå er i regjering. En stemme til skomakeren (Zapatero betyr skomaker) er en stemme til mørkets disipler.
  Enda en gang må Spania, landet som først gjenerobret sine områder fra de vantros klør og som har utholdt så mye lidelse, gå gjennom sosialistisk spissrotgang og kommunistisk gudløst tyranni.
  Viva España, viva El Christo Rey!
  Eller som kampropet til Requetes, Carlistenes berømte milits, lød da de klarte å unnsette de katolske krigere i festningen Alcazar, som var omringet av de gudløses styrker: Dios, Rey, Patria y fueros! Viva España, viva El Christo Rey!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen