Kommer George Bush til å bli katolikk?

President Bush arrangerte fødselsdagsselskap for pave Benedikt da denne var i Washington DC i april. Nå har Bush besøkt paven i Vatikanet, på nytt helt uformelt – og noen skriver om at Bush kanskje ønsker å bli katolikk. !!??

10 hendelser på “Kommer George Bush til å bli katolikk?”

 1. Tony Blair gjorde jo det samme da han gikk av som statsminister, og nå George Bush?

  George Bush er i det minste i mot fosterdrap, noe Tony Blair ikke er – han konverterte bare fordi kona hans er katolikk.

  Men hvorfor venter de til de går av som statsledere? Det hadde vel blitt for kontroverielt for Blair å bli katolikk i Storbritannia som i hovedsak er protestantisk, mens Bush var avhengig og «omringet» av den tradisjonelle jødiske lobby-og rådgivningstaben som – la oss være ærlige – har sterk dominans i USA. George Bush er sterkt hatet i store deler av Europa, og selvsagt i midt-østen. Jeg deler ikke dette hatet. Folk flest tror at Presidenten er den som bestemmer og tar alle beslutninger, men egentlig er han bare en nikke-og utstillingsdukke. Et ansikt utad. Den virkelige makten ligger i helt andre hender, så når USA driter seg ut i Irak, så er det Bush som må ta støyten. Genialt..?

  Å fjerne Saddam Hussein var utelukkende positivt, og om de får oljen på kjøpet er det også bare positivt. Araberne kaller jødene griske, men araberne er etter min mening de griskeste. Araberne er bare misunnelige på jødene som har laget en velferdsstat ut av en ørken, mens de selv rir rundt på muldyr og esler..

  Jeg håper de får fjerna den lille rotta i Iran, også. Man kan ikke la en slik syk man mann være i besittelse av atomvåpen.

 2. Bush er en amerikansk såkalt «born-again Christian», ytterst protestantisk på alle vis. Hans åndelige ståsted kan ikke sammenlignes med Tony Blairs. Tony Blair stod katolsk lære langt nærmere også tidligere, ikke bare på grunn av sin kone.

  De to kan slett ikke sammenlignes på denne måten.

 3. Jeg er enig i at dette virker lite sannsynlig, og jeg la det ut på bloggen mer som en kuriositet. Men president Bush’ svært tydelige respekt for pave Benedikt er likevel interessant.

 4. Terje, du må oppklare litt:

  den tradisjonelle jødiske lobby-og rådgivningstaben = den virkelige makten ?

 5. Tror ikke man skal utelukke at Presiden Bush konverterer. Det er mye å si om krigen i Irak, men det får bli en annen diskusjon. De evangelisk kristne i USA, er nok ikke langt fra Katolisismen, ihvertfall ikke i moralsyn, og det er ikke så protestantisk.

  Det viktigeste er jo at når de blir Katolikker, så kan de ikke støtte umoralske standpunkter, som f.eks abort.

 6. Dette synes jeg er fint. Jeg synes det er fint at et «rett fra levra» innlegg som Terje´s kommer opp på bloggen, og at vi kan diskutere hva det inneholder uten å få moralsk panikk fordi noen sier det de mener. Tror ikke det hadde vært tilfelle på den andre norske katolske prestebloggen …
  Når det gjelder Bush – hm, vel, er ikke sikker på om han kommer til å gå over i historien som en stor president. Krigen begynte som et slags Kardemommeby-utfall. Med det mener jeg at ingen rådgivere så seriøst ut til å skjønne at det er spenninger i et samfunn, og et som har vært undertrykt lenge ikke minst. Å fjerne Saddam uten noen forståelse for hva som ville dukke opp i hans kjølvann, var å kaste bort en helt utrolig sjangse. Det er heller ikke riktig at den amerikanske presidenten bare er en frontfigur.
  Om Bush er på vei til å bli katolikk? Håper det for hans skyld, men jeg tror han søker B16 primært fordi B16 har den effekten på folk, og det synes jeg er veldig bra.

 7. Ikke for å kverulere, men jeg er slett ikke enig i at de evangeliske kristne i USA av Bush-typen, de såkalt «born again» kristne, står nær katolisismen. Jeg tror de har langt mer til felles med de mest tradisjonelle strømninger innen Vestlandske Indremisjon (nå Indremisjonsforbundet), og kanskje også med de like tradisjonelle strømninger innen Norsk Luthersk Misjonssamband.

  Sant nok er det mangt innen moralsyn som er felles mellom «born again» amerikananske kristne, katolsk lære og de to nevnte bedehusorganisasjoner. Takk og pris for det.

  Jeg tror likevel det er svært mye som skiller. Mer enn det som tross alt skiller de aller fleste skandinaviske lutheranere fra katolisismen, for å si det slik. Jeg vil bli minst like overrasket hvis George W. Bush skulle bli opptatt i den katolske Kirke som jeg vil bli hvis generalsekretær Hallaråker og de andre lederne i Indremisjonen skulle bli det.

  Men de er naturligvis alle velkomne.

 8. Kjell Alsaker

  Det er nok lite sannsynlig Bush blir katolikk. Han regner seg som en som er «født på ny kristen» med personlig tro på Jesus Messias. Den katolske kirke (systemet) skal ha ros for å være konservativ på endel områder.Bl.a mot homofil livsstil. Ellers er fundamentet og frelses grunnen, Maria og helgener, Paven som Jesu stedfortreder,osv…

 9. Thor Christian

  Jeg tror det er viktig å ha for seg at de såkalt evangeliske kristne – forøvrig en meget misvisende benevnelse de bruker om seg selv – fremstår som Den katolske kirkes verste fiender. Dette kommer kanskje først og fremst til uttrykk i Latin-Amerika, der de ved hjelp av manipulative metoder forsøker å lede de troende vekk fra evangeliet.

  Som sanne katolske kirke må vi alltid holde fast ved at Den katolske kirke er den ene sanne kirke. De såkalte evangelikale forsøker å fravriste oss vårt domene i Latin-Amerika, og de har langt på vei lykkes i områder der det er prestemangel. Enighet i moralsyn, slik det kommer til uttrykk på en del områder, må derfor ikke forlede oss til å tro at vi står for det samme evangelium. Den hellige Paulus advarte oss nettopp mot de tider da folk skulle ta seg den lære som klør dem bak ørene.
  Det bør derfor være en viktig oppgave for oss katolikker her i Europa å gi vår fulle støtte til våre trosfeller i Latin-Amerika, slik at de kan få moralsk styrke til å stå imot vranglæren fra de protestantiske sektene og andre religiøse bevegelser. Vår viktigste oppgave blir likevel å be om prestekall og at kirken på det nevnte kontinentet må få ressurser til å drive katekese slik at ve vedblir i troen.

  Det er således en meget overfladisk betraktning, i det noen hevder at det ikke er store forskjeller mellom de evangelikale grupperingene og Den katolske kirke. I så måte viser jeg til en utmerket artikkel av Gunnar Wicklund Hansen (diakon i St. Paul menighet i Bergen).

  http://www.katolsk.no/artikler/gwh3.htm

  Det må jo nevnes at vi i substans har det samme moralsyn som muslimene, men vi vil ikke ha for tette bånd til regimet i Iran som hugger hånden av de som stjeler et brød eller henretter homofile?

  Thor Christian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen