Kirken er i sitt vesen katolsk – klostermiljøene redder kirken

De to svenske, frikirkelige pastorene, Peter Halldorf Ulf Ekman, har vært i Morge. og lørdag kom de med de to uttalelsene i overskrifta. Slik leser vi i DagenMagazinet:

Halldorf er pinsepastoren som knyttet nære bånd til oldkirken og ikke minst syrisk ortodoksi. … Halldorf sa at kirken i sitt vesen er katolsk og i sin lære ortodoks. … Pinsepastoren la straks til at han ikke mente katolsk i betydningen romersk-katolsk, men i den grunnleggende betydningen hel og altomfattende.

Livets Ord-pastor Ekman … ga vennen hjertelig støtte i tanken om at kirken hører sammen i hele verden og gjennom historien.

… Halldorf sa at sekulariseringskreftene og disses dragning fra det sentrale til det perifere trolig har kommet lenger enn vår tids kristne nødvendigvis innser. Derfor etterlyste han klostermiljøer som ikke nødvendigvis trenger å se ut slik de gjorde på 1100-tallet, men som kan tjene til å gjenoppvekke kirkens åndelige liv.

I historien er det alltid klostervesenet som har reddet kirken, sa Ulf Ekman.

2 hendelser på “Kirken er i sitt vesen katolsk – klostermiljøene redder kirken”

  1. Klosterene har vært utrolig viktige for menneskeheten, kjekt å se at de annerkjenner det. Å gå vekk fra hvordan klosterene er, er en dårlig idè eftersom dette er regler som er prøvd, og funnet egnet, og inneholder en balansegang mellom de ulike delenen av livet.

    Oldkirken er den Katolske kirken, og noen annen katolisisme eksisterer ikke. Man kan gjerne si at all kristne gruperinger i hele verden hørere sammen, men i praksis så er det bare den Katolske kirken som har et perfekt fellesskap.

    Det er interesant synes jeg, å se at det var skismer veldig tidlig i Kirkens historie, og at det altid har vært en del av historien, og også å se hvordan Kirken reagerte på skismatikerene.

    Kanskje interessen for syrisk Ortodoksi er den Hellige Ånd som kaller ham hjem til moderkirken.

  2. De sa mye bra i denne samtalen. Blant annet at hvis de kristne driver på som nå, er det bare håpet om vekkelse som redder dem. Men hva hvis det ikke kommer noen vekkelse? Ulf Ekman mente dette med vekkelse er en sovepute / falsk trøst for frikirkene. For hva hvis Jesus drøyer 1500 år med å komme igjen? Da trenger vi klostervesenet….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen