Skal den gamle dominikanske liturgien snart feires i Norge?

Disse bildene viser den gamle dominikanske liturgien feiret i Seattle i USA, på festen for den hellige Dominikus, 8. august – les mer om dette her. Har dominikanerne i Norge planer om å ta opp igjen sin gamle liturgi? (Legg merke til at de bruker sin hette isteden for birettaen ved inngangen.)

OPPDATERING bakgrunnen for den dominikanske ritus:
På 1200-tallet var det snå forskjeller i liturgien i ulike omtåder/ bispedømmer, og fordi dominikanerne reiste mye, fant de dette problematisk, og ønska en lik ritus for alle dominikanere. Basert i stor grad på galliske tradisjoner fikk de så sin egen ritus, som de også fikk lov til å fortsette med etter konsilet i Trent. Les mer om dette her.

4 hendelser på “Skal den gamle dominikanske liturgien snart feires i Norge?”

  1. Dette må dominikanerne selv svare på, men jeg vil gjerne selv erfare forskjellen melleom den klassiske tridentiske liturgi og dominikanernes gamle messe. Vi har hørt så mye om dette nå i den senere tid, så mange gleder seg til å delta i også denne messen.

  2. Mishka
    Fordi dominikanerne i 1969 valgte å gi opp sin egen ritus (selv om de visst har beholdt noen få ting), og heller ville bruke den nye romerske ritus.

    Likevel ser vi nå at noen dominikanere tar fram igjen sin gamle ritus igjen, så dette må tydeligvis være lov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen