USA får en katolsk visepresidentkandidat som er for fri abort

Barack Obama har valgt Joe Biden til sin visepresidentkandidat. Det interessante for oss katolikker er at Biden er katolikk, og det som kommer til å skape stor debatt (som allerede er begynt) , er at han er for fri abort.

Biden får ikke full score hos abortforkjemerne i USA, fordi han er mot «partial-birth abortion», men han støtter sterkt og tydelig hovedtrekkene i den amerikanske abortpraksisen, som er ansvarlig for ca 1,3 millioner aborter i året. Barack Obama selv har i alle år støtta fri abort i absolutt alle sammenhenger og tilfeller.

Slik svarer Joe Biden på spørsmål om abort:
Q: You have changed your position on abortion. When you came to the Senate, you believed that Roe v. Wade was not correctly decided and that you also believed the right of abortion was not secured by the Constitution. Why did you change your mind?
A: Well, I was 29 years old when I came to the US Senate, and I have learned a lot. Look, I’m a practicing Catholic, and it is the biggest dilemma for me in terms of comporting my religious and cultural views with my political responsibility.

Q: Do you believe that life begins at conception?
A: I am prepared to accept my church’s view. I think it’s a tough one. I have to accept that on faith. That’s why the late-term abortion ban, where there’s clearly viability.

Q: As president would you have a specific litmus test question on Roe v. Wade that you would ask of your nominees for the high court?
A: I strongly support Roe v. Wade. I wouldn’t have a specific question but I would make sure that the people I sent to be nominated for the Supreme Court shared my values; and understood that there is a right to privacy in the United States Constitution.

Les mer om Joe Biden og abort her.

3 hendelser på “USA får en katolsk visepresidentkandidat som er for fri abort”

  1. Noen biskoper i USA vil si at slike politikere ikke kan motta kommunion, men jeg tror nok disse er i mindretall. Erkebiskop Burke – tidligere i St. Louis, nå i Vatikanet – er en slik biskop. Han sa nylig katolikker som offentlig støtter fri abort ikke kan motta kommunion: http://www.catholicnewsagency.com/new.php?n=13562 (jeg skrev også om dette nylig: http://aomoi.net/blog/arkiv/1396)For snart et år siden skrev også Burke at de andre biskopene måtte handle på samme måte: http://www.lifesitenews.com/ldn/2007/sep/07091107.html

  2. Det burde jo være en lik behandlig av disse personene. Ikke som det virker nå, etter biskopens/prestens smak og behag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen