FSSP fyller 20 år – jubilerer i Roma

FSSP ble starta sommeren 1988, rett etter bruddet mellom pave Johannes Paul II og erkebiskop Lefebvre. For kort tid siden hadde de en stor markeirng i Roma, der de nå har fått en egen store kirke. Under ser vi bilder (henta fra NLM-bloggen) fra feiringa.

Slik presenterer FSSP seg selv:
The Priestly Fraternity of St. Peter is a Clerical Society of Apostolic Life of Pontifical right, that is, a community of Roman Catholic priests who do not take religious vows, but who work together for a common mission in the world. The mission of the Fraternity is two-fold: first, the formation and sanctification of priests in the cadre of the traditional liturgy of the Roman rite, and secondly, the pastoral deployment of the priests in the service of the Church.

The Fraternity was founded on July 18, 1988 at the Abbey of Hauterive (Switzerland) by a dozen priests and a score of seminarians. Shortly after the Fraternity’s foundation and following upon a request by Cardinal Ratzinger, Bishop Joseph Stimpfle of Augsburg, Germany granted the Fraternity a home in Wigratzbad, a Marian shrine in Bavaria that now lodges the Fraternity’s European seminary. In the same month of October there arrived a handful of priests and some thirty seminarians ready to start «from scratch». There are currently almost 200 priests and 110 seminarians in the Fraternity.

Det siste bildet er fra fellesskapets vanlige virke:

5 hendelser på “FSSP fyller 20 år – jubilerer i Roma”

  1. Jeg var så heldig å få være tilstede på feiringen selv. Det var min første tur til Rome, som jeg må si er en by med mange meget vakre kirker. Kardinal Hoyos feiret en Pontifikal messe på lørdagen.

  2. Det er meget gledelig at disse tradisjonalistene nå har fått en kirke i Roma. Egentlig er det jo en skandale at man i så mange år har undertrykket den tridentinske messen, men nå er det heldigvis blitt bedre tider.
    Trykkfeilnissen har visst vært ute : den omtalte kardinal heter Lefebvre. Han har gjort mye for å opprettholde tradisjonene, og fortjener å få sitt navn riktig skrevet.

  3. Grattis, Christian… Det var sikkert vedlig flott å få være med.

    Pastor,
    For ordens skyld, så het erkebiskopen Lefebvre og ikke «Fefebure».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen