Akkurat et år siden min første tradisjonelle latinske messe


I fjor hadde vi ei øvelseshelg i forb. med andre søndag i advent, der en erfaren ministrant lærte opp to nye, lokale. Selv hadde jeg øvd for meg selv en måned og to på forhånd, kjøpt messebok (nytrykk av 1962-utgaven) og messesett med både manipel, kalkvelum og burs i tillegg til stola og messehakel, og flere andre nødvendige ting. Faktisk kom det fiolette komplette settet jeg brukte denne dagen med ekspresspost fra Canada bare 3-4 dager før.

Som jeg skrev i fjor, ble «messen feiret i et enkelt kapell, og var ikke flott i «vanlig» forstand. Samtidig må jeg si at da jeg overvar/ assisterte ved min første tradisjonelle latinske messe i august i år i samme kapell her i Stavanger – var det faktisk den ytre enkeltheten i feiringa som apellerte til meg. Den indre enkeltheten og inderligheten ved Father Durhams feiring den gangen gjorde større inntrykk på meg enn ytre prakt ville ha gjort.»

Nå feirer jeg offentlig messe i det samme kapellet hver fredag – fortsatt svært så enkelt, men forhåpentligvis verdig, og ekte.

5 hendelser på “Akkurat et år siden min første tradisjonelle latinske messe”

  1. Gratulerer med dagen ! Så fint at det finnes tradisjonell latinsk messe i Norge! Er fransk, 29 år, og pleier å delta på denne messeforma hver dag. Håper den latine katolske tradisjonen skal oppdages av flere. Takk for alt du gjør til denne hensikt. (beklager for at jeg gjør mange feil i det jeg skriver… bare begynner å lære meg norsk).

  2. Gratulerer med jubiléet, pastor Moi!

    Monsieur Loup,
    Bor du i Frankrike?
    Jeg har selv vært med på «Le Grande Pelerinage» i Chartres et par ganger…, sist i 2006.
    «Ulv» var et bra kallenavn, forøvrig!

  3. Jeg bor i Sør-Frankrike i fjellet (Pyrénées), i et sted hvor det finnes fint landskapt og mye snø, som i Norge. Har også vært med på «le pèlerinage de Chrétienté» i Chartres to eller tre ganger, da jeg bodde i Paris. Prektige minner for meg.
    Forøvrig, «Loup» er ikke et kallenavn. Loup er virkelig fornavnet mitt ! Les mer om det : http://www.katolsk.no/biografi/ltroyes.htm
    Så kalle meg ikke «Monsieur Loup», det hører rart ut, syns jeg !!! :-)

  4. Hei Loup!
    Du har en veldig god norsk. Lærer du norsk der du bor, og kan du si noe om hvorfor lærer du norsk? Jeg mener, det er ikke et stort språk.
    Jeg tror flere etterhvert vil søke til Kirkens store latinske tradisjon, til det som er vakkert og skjønt i Kirken i det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen