Homofile organisasjoner reagerer på paven Benedikts uttalelser

Jeg leste først på BBC og deretter i Aftenposten, at pave Benedikt har uttalt seg bl.a. om problemene knyttet til homofili i en tale til Vatikanets ansatte i går. Slik kan vi lese i Aftenposten:

«Kirken snakker om menneskets natur som «mann» og «kvinne», og ber om at denne orden respekteres.»

– Det som ofte uttrykkes og antydes med ordet «kjønn», leder til menneskets selvfrigjørelse fra skapelsen og fra Skaperen. Mennesket ønsker å skape seg selv på egen hånd, og alltid å bestemme helt alene om det som angår ham, sa Paven, som inntil 2005 het Joseph Alois Ratzinger.

Ved således å ville definere seg selv, lever mennesker i strid med «sannheten og skaperånden», konkluderte Paven. Han understreket alvoret ved å sammenligne med truslene mot miljøet.

– Regnskoger fortjener, ja, vår beskyttelse, men mennesket — som en skapning med et budskap som ikke står i motsetning til hans frihet, men som er en forutsetning for hans frihet — fortjener ikke noe mindre, sa han.

Homofile organisasjoner reagerer naturlig nok (ut fra ensidig dekning i media) svært negativt på dette, og det kan vi lese om de de to artiklene jeg har lenket til over.

4 hendelser på “Homofile organisasjoner reagerer på paven Benedikts uttalelser”

 1. Det er bra vi har en pave som tør å si tydelig hva Kirken står for. Det kan trenges når homofile har blitt så overbevist om at deres «legning» utvilsomt er naturlig, legitim og god at det ikke lenger faller dem inn i det minste å vurdere om de tar feil i sin selvhevdelse.
  Det kommer bare de samme, overfladiske kommentarer hele tiden til de kristnes «homofobi»: for eksempel «ikke døm, men elsk din neste» (selvfølgelig, men skill mellom menneske og dets synd!). Hvis jeg som kristen tror på at Kirkens lære er til alle menneskers beste, så kommer vel min nestekjærlighet til syne i at jeg forsøker å få også min neste til å se og ta imot denne sannheten? Elsker jeg en synder, så gjør jeg vel nettopp alt for å fri ham fra synden så han/hun kan oppnå det evige liv?
  Derimot velger de fleste homofile å fortsette å leve i synd og fremme den som normal for enhver pris, og den prisen kan f.eks bli utvisking av kjønnsidentitet- og polaritet, effekten på barnas oppvekst og deres forståelse av kjønnsroller. Enten eksperimenterer man på denne måten med hele verdenssamfunnets utvikling, eller så velger man bare å overse muligheten for at utviklingen kan bli ødeleggende. Jeg synes det virker ganske selvsentrert når noen ikke engang forsøker å se utover sine følelser og når man tar for gitt at følelsene skal råde og være referansepunktet til alt og alle.

 2. Ja, det er bra vi har en pave som tør å snakke tydelig om det. Han er modig. Kanskje en dag skal kristene ses på som fiender av samfunnet, og forfulgt (som de hadde blitt forfulgt i løpet av de første århundrene). Men sannheten kan ikke være stille, og «vær frimodige, jeg har seiret over verden!» (Joh 16;33).
  (Post-scriptum : det er kanskje ikke så bra jeg tør å skrive her på norsk, for jeg ennå ikke er nok flink til å bli forstått… Takk for hjelpen (jeg er glad i å bli rettet av dere). God juletid!)

 3. Det er meget bra at paven reagerer i mot homolobbyen, og dens moderne dödskultur, som mange tror er en populistisk, fremtidsrettet og meningsfull holdning. Vi kristne er blitt del av en motströmskultur, som i likhet med de förste kristne, må kjempe med livet som innsats for å overleve. Det skal koste noe å väre en kristen, og kampen vil hardne til i årene som kommer.

 4. Jeg synes B16 – pave Benedikt XVI – er en mye tydeligere og klarere røst i verden enn Johannes Paul II var. B16 har en utrolig økonomi i sine uttalelser og sine handlinger. Noe kan kanskje forklares med hans alder, at han vet han ikke har veldig mye tid å virke i. Men allermest tror jeg det er fordi han har et usedvanlig intellekt og derfor er en treffsikker analytiker. Noe hans tidligere forfatterskap også vitner om. Han er en pave vi virkelig trengte. Hvis noen pave fortjener å gå over i historien med tilnavnet Den store, må det være Benedikt XVI.

  Loup – jeg kan ikke tenke meg at noen har problemer med å forstå hva du mener, så fortsett du bare trøstig å skrive. Den beste måten å lære et språk på er å bruke det aktivt, så ikke vær redd eller beskjeden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top