Messe i Det sixtinske kapell – dåp og versus Deum

Som vanlig feira paven ei messe i Det sixtinske kapell på festen for Herrens dåp, og døpte et titalls barn. Og som i fjor feira han messen på kapellets hovedalter, versus Deum (i fjor var dette første gang på svært mange år). Nytt av året var det at de troende mottok kommunion knelende og på tunga – for dette innførte paven litt seinere i fjor. (Se flere bilder her.)

3 hendelser på “Messe i Det sixtinske kapell – dåp og versus Deum”

  1. Her er Pavens beskjed både stille og klar.

    PS : er denne kirken overlesset ? :-)
    Unnskyld, pater Oddvar, jeg kunne ikke dy meg…

  2. Jeg har lagt ut noen «før og etter» bilder på bloggen min: http://sigurdhareide.wordpress.com/category/bilder/ (klikk på bildene for større versjon med kommentarer).
    Når man ser bilder av rommet før og etter de kastet ut (lot være å flytte inn) bordalteret, virker det utrolig at noen kunne komme på å insistere på frittstående alter der. Jeg har forøvrig opplevd en katolsk messe i en stavkirke der celebranten hadde medbragt bord (campingbordstørrelse som knapt hadde plass til missalet/messeboken) for å kunne feire hele messen «vendt mot folket». Heldigvis er inntrykket mitt at man vanligvis bruker kirkens eget alter når man låner kirker av Den norske kirke, enten det er i gamle katolske kirkerom eller i nye kirkerom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen