Korrigering fra den tyske avdelingen av Vatikanradioen

Vårt Land har i dag korrigert sin tidligere artikkel om at paven har vurdert å gå av pga kontroversene rundt SPPX-biskopene. Når skriver de:
«Pater Eberhard von Gemmingen leder den tyske avdelingen i Vatikanradioen. I Der Spiegels nettutgave ble pater Gemmingen sist uke sitert på at han ut fra sitt kjennskap til landsm annen Benedikt XVI, har paven vurdert å trekke seg. Uttalelsen ble satt i sammenheng med bråket etter delrehabilitieringen av holocaustfornekter Richard Williamson.»

Jeg har likevel forstått på avisen at de syns det var svært uansarlig av von Gemmingen å i det hele tatt si noen om pavens eventuelle avgang hvis han blir svært gammel og syk, i dagens betente situasjon. Men på katolsk.no leser vi nå at det hadde von gemmingen nevnt i det tidligere intervju, og så hadde der Spiegel helt på egen hånd koblet sammen ting fra to ulike intervjuer og laget en ‘nyhet’: Fra katolsk.no:

«I et tidligere intervju i tysk radio hadde von Gemmingen gjengitt spekulasjoner til enkelte som jobber i Vatikanet som hevder at den nåværende pave, med hans forståelse av paveembetet, nok ville være mer åpen for å trekke seg som pave enn det pave Johannes Paul II var om han selv en gang i fremtiden skulle befinne seg i en situasjon hvor han lider under vedvarende svak helse.

I følge Vatikanradioen er det en ren kontruksjon at denne uttalelsen er satt i sammenheng med bråket som har oppstått i SSPX-sakens kjølvann, en kontruksjon som er helt uakseptabel. Det understrekes at verken von Gemmingen eller den tyske avdelingen av Vatikanradioen på noen som helst måte vil involvere seg i disse spekulasjonene.

Det er altså ikke grunnlag for de spekulasjonene som har vært videreformidlet også i norsk presse. «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen