Store norske leksikon er nå “på nett” – gratis


Store norske leksikon
er i dag lagt ut gratis på nett, og leserne kan foreslå forandringer i leksikonet – men i motsetning til Wikipedia, blir ingen forandringer vist før de er godkjent av fagansvarlig. (Se de første anmeldelsene av leksikonet her: Din sideNettavisenComputerworldWikipedia

Jeg nevner dette bl.a. fordi jeg er blitt ansvarlig for det katolske stoffet. Det er ganske mye katolsk stoff der (SE HER), og direkte feil håper jeg det er lite av. Men det ligger en del arbeid foran oss for å legge til ekstra stoff, og muligens ta bort noe som ikke er så aktuelt.

Se på det, og vær gjerne med og foreslå forandringer!

4 hendelser på “Store norske leksikon er nå “på nett” – gratis”

  1. Dette var kjekt. Men fremdeles et lite stykke å gå til brukervennligheten til Wikipedia. Noe jeg savner er at ord i en artikkel som har egne artikler er laget som linker. F.eks. at hvis en artikkel om tabernakel inneholder ordet katolsk, kirke, hostie eller noe slikt, så er disse linket til artikler som forteller mer om akkurat det.

  2. Jonas Jørstad

    I en oversiklig og fin forfatterbiografi over Kjell Arild Pollestad, heter det: «1981 grunnla Pollestad Katolsk Informasjonstjeneste i Oslo». Jeg kan ikke skjønne at Katolsk Informasjonstjenste skal være «grunnlagt» av Kjell Arild. For det første trodde jeg at det er den katolske Kirke, enten i Norge eller i Oslo Katolske Bispedømme, som står bak som grunnlegger. For det andre trodde jeg helst at Katolsk Informasjonstjeneste har en historie som går tilbake til tiden før 1981 og før Pollestads innsats i tjenesten.

    Kan ikke du se på dette? Jfr. http://www.snl.no/.nbl_biografi/Kjell_Arild_Pollestad/utdypning

  3. snl.no er helt ferskt i nåværende form, og det er nok en del ting som må justeres. F.eks. ligger den korte artikkelen om Pollestad under mitt domene: http://www.snl.no/Kjell_Arild_Pollestad, men den lange arikkelen ( http://www.snl.no/.nbl_biografi/Kjell_Arild_Pollestad/utdypning ) er det en annen person som er ansvarlig for. Det beryr at du eller jeg (eller andre) kan foreslå forandringer, som den ansvarlige personen så skal godkjenne.

    Det hadde nok vært bedr å skrive at: Pollestad ble i 1981 første leder av Katolsk Informasjonstjeneste. Og i den lange artikkelen mangler også Pollestads siste dagbok: «På feil klode? Dagbok 2004–2008 i 2008».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen