Gratulerer biskop Berislav!

Vi slutter oss til gratulantene, og gleder oss sammen med biskop Berislav og Tromsø, som etter lang tids vakanse har fått en biskop. Hele seremonien kan sees her (fint for alle som ikke kunne være tilstede) og bilder ligger her.

Vårt Land skriver greit om det som skjedde (men det var vel litt sært at de fokuserte på at biskopen hadde vært flytning):
Lørdag ble Berislav Grgic (49) viglset til biskop for katolikkene i Nord-Norge. Selve ordinasjonen fant sted i Tromsøs lutherske domkirke lørdag formiddag. Etter tradisjon som går helt tilbake til kirkemøtet i Nikea i 325 deltok tre biskoper under håndspåleggelse og vigslingsbønn. De tre biskopene var Oslos katolske biskop Bernt Eidsvig, hans forgjenger biskop emeritus Gerhard Schwenzer og biskop Franjo Komarica av Banja Luka.

3 hendelser på “Gratulerer biskop Berislav!”

 1. En storslått bispeordinasjon fra det høye nord!

  Undertegnede tok opp seremonien på http://www.katolsk.no , via PC-programmet ”WM Recorder”, som er et ypperlig lite opptakerprogram, hvor man siden kan se det hele på fullskjerm.

  Musikalsk-liturgiske innslag fra bl.a. to kroatiske prester, samt de kontemplative søstre fra verdens nordligste karmelittkloster, «Totus Tuus» i Tromsø, imponerte. Likeledes må nevnes Biskop Bernt Eidsvig sin flotte preken, hvor han bl.a. kom inn på Den Katolske Kirke sin historie i de nordlige strøk; det som i gammel tid het ”Praefectura Poli Arctici”, som ofte siden har vært nevnt som Nordpolmisjonen. –

  En verdig og høystemt stund.

  Gratulerer, Biskop Berislav Grgic!

  Tor.

 2. Tor,

  versjonen som ble sendt på nettet var kraftig nedskalert av båndbreddehensyn. Hvis du henvender deg til Informasjonstjenesten i OKB () så kan kan du sikkert få tilsendt en kopi av sendingen i full DVD-kvalitet.

 3. Mats Tande;

  Hjertelig Takk skal Du ha!

  Jeg merket meg det. – Men etter forholdene ble det en ganske så bra seeropplevelse. Men jeg ville gjerne hatt full DVD-kvalitet om mulig, så jeg skal sende en forespørsel. Helt glimrende!

  Hilsen Tor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen