Hvordan ser Den katolske Kirke ut på Internett i dag?

Vi har diskutert litt i det siste hvordan denne bloggen bør redigeres, og hva den bør inneholde – og noen har skrevet at det ikke fins andre steder å lufte synspubkter og frustrasjoner om opplevelser i Kirken. Den katolske Kirke har mange nettsteder (se under) med mye og lett tilgjengelig informasjon. Men det er nesten ingen steder der man kan ha en diskusjon, som på en blog eller et forum – på norsk vel å merke, på engelsk f.eks. er det jo et vell av muligheter.

Jeg har hørt at katolsk.no har vurdert å opprette et forum; datamessig er det ikke vanskelig, men det har visst så langt vært mulig å finne noen som kan ta på seg redaktøransvaret. Men alternativt skal det kanskje ikke mer til enn at noen personer går sammen og oppretter et forum, og vedlikeholder det både teknisk og innholdsmessig.

Av katolske nettsider med mye innhold har vi som sagt mange. Først må vi nevne Vatikanet http://www.vatican.va som har en svært innholdsrik side, og som nylig også har fått sin egen YouTube-kanal http://www.youtube.com/vatican Dernest kommer selvsagt katolsk.no http://www.katolsk.no som har hatt nettsider i ca 12 år, med enormt mye informasjon. Her kan man også gå direkte til de katolske nyhetene http://www.katolsk.no/nyheter/ samt at de har en flott søketjeneste http://www.katolsk.no/www/search.htm og de har lagt ut mange årganger av det klandsomfattende menighetsbladet Broen http://www.katolsk.no/broen/

Norges Unge Katolikker har også et nettsted med ganske mye nyheter http://www.nuk.no der de også har lagt ut alle side tidsskrifter, men et debattforum som de har oppretta ligger visst stort sett nede.

Av menigheter har Bergen hatt fine sider lenge http://bergen.katolsk.no , og der kan man nå også se opptak av de fleste søndagsmessene http://www.katolskmesse.com Stavanger har også OK sider http://stavanger.katolsk.no, en nokså statisk forside som tross alt har en oppdatert menighetkalender. I tillegg har vi en nyhetsblogg, der informasjonsarkene hver søndag legges ut http://stavanger.katolsk.no/blogg/, og en side der våre menighetsbald kan leses http://stavanger.katolsk.no/index_menblad.htm

Noså nylig har de to store Oslo-menighetene starta (uoffisielle?) nyhetsblogger med en del informasjon
http://st-olav.blogspot.com og http://st-hallvardmenighet.blogspot.com men jeg kan ikke se at de åpner for noe debatt eller tilbakemeldinger på disse sidene. Kateketisk senter fikk nye sider i fjor http://www.katekese.no der menighetenes kateketer kan samtale sammen i et foruum, men jeg er usikker på hvor mye det ble brukt. St Olav tidsskrift fikk også på plass egne (om nokså enkle) sider for et par år siden, der man hadde muligheten for å åpne for debatt. Men disse sidene ble dessverre stengt sist uke pga inaktivitet.

Det fins mange andre katolske informasjonssider på norsk, men så langt er det kanskje bare p. Arnfinn http://arnfinnharam.wordpress.com og jeg som har blogger med en del innlegg om kommentarer. Jeg vet at katolsk.no’s sider skal fullstendig fornyes om et par måneder – de har jobba med saken i ganske lang tid – kanskje de da får opp litt mer interaktive sider.

9 hendelser på “Hvordan ser Den katolske Kirke ut på Internett i dag?”

 1. Takk for en fin samling URL-er. Noen av dem var ukjente for meg.

  Jeg har ofte glede av det danske bladet/tidsskriftet KATOLSK ORIENTERING, som finnes på http://www.katolskorientering.dk/ , samt i PDF-format på http://www.katolskorientering.dk/index.php?id=220.

  København bispedømmes nettportal på http://www.katolsk.dk/ har også mye innhold og grei layout. For ordens skyld: Jeg er ikke dansk, men av åpenbare språklige grunner så er disse nettsidene lett tilgjengelige for dem som leser din norskspråklige blogg.

 2. Helt enig, Trond!
  Katolsk Observatör er en informativ og engasjerende portal, som tar for seg nesten alt av interesse, kirkehistorisk så vel som viktige hendelser og bakgrunnstoff hva angår Kirken! Meget anbefaleseverdig! Pastor Moi har en fast lenke til portalen på høyre side under ”5-infosider”.

 3. Hei!

  Katolsk informasjonstjeneste på Twitter:

  http://twitter.com/katolsk

  En nyopprettet myldreside fra katolsk informasjonstjeneste; til refleksjon og debatt. Smått og stort om katolsk tro, nyheter, livsstil og teknologi.

 4. Hva skjedde med det norske katolske forumet? Hvorfor er det ute av drift hvis folk savner et sted å diskutere…?

 5. Maria_K
  Jeg starta et katolsk forum her (på mitt eget domene) i april i fjor, som en prøveordning. Etter noe aktivitet istarten ble det veldig stille. Jeg hadde hele tida tenkt og sagt at jeg selv ikke ville prioritere dette forumet, men heller bruke mine krefter på bloggen, og da jeg også fikk noen tekniske problemer før jul, tok jeg bort sidene.

  Det beste vil være (syns jeg) om katolsk.no kan ta ansvaret for et katolsk diskusjonsforum; de har folk som klarer det tekniske skukkelig, og om de får tak i en redaktør (som kan bruke litt tid på det), kan det bli en ypperlig samtalearena.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen