Vatikanet tar opp bruken av media i vår tid – dvs. Internett

Fra tyskspråklige kathweb kan man lese at Vatikanet (kanskje) i oktober vil offentliggjøre en pastoral instruksjon for mediabruk. På katolsk.no leser vi også et møte for en del biskoper i Roma 9. mars, der mediabruken ble diskutert. Der skriver de: «Biskoper fra 82 land møttes 9. mars i Roma i ett fem dagers møte, for å diskutere moderne media og den nye kommunikasjonskulturen som har oppstått i de senere år. Seminaret var sponset av Det pavelige råd for sosial kommunikasjon.

Erkebiskop Claudio Celli, kommisjonens president, uttalte at hensikten med seminaret var å sammen vurdere den nye kommunikasjonstrenden, og samtidig se på hvordan Kirken skal svare på utfordringene og mulighetene denne gir. Kommisjonen vil i oktober avgjøre om den vil starte arbeidet med dokumentet, la han til.»

På tysk leser vi at et grunnlagsdokument kan være klar i okrober:
Der Vatikan plant eine neue Pastoralinstruktion für den Medienbereich. Ein vermutlich bis Oktober veröffentlichungsreifes Grundsatzpapier werde die Haltung der Kirche zur «neuen digitalen Kultur» darlegen, erklärte der Präsident des Päpstlichen Medien-Rates, Erzbischof Claudio Celli, im Gespräch mit der italienischen katholischen Nachrichtenagentur SIR am Mittwoch.

Im Wesentlichen handle es sich um eine Aktualisierung der letzten Medien-Instruktion «Aetatis novae» von 1992. «Aetatis novae» stamme aus einer Zeit, «als das Internet noch nicht existierte», daher werde die «digitale Kultur» dort noch nicht berücksichtigt, sagte Celli.

Der Präsident des Medien-Rates betonte, die katholische Lehre zu neuen Medien müsse den unterschiedlichen kulturellen Kontexten gerecht werden, in denen Christen leben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen