“Engler og demoner ” – sr Katarina Pajchel på NRK

Jeg ble gjort oppmerksom på et interessant innslag på NRK 11. mai, der søster Katarina Pajchel interessant sier litt fra Den katolske Kirke og som fysiker om filmen «Engler og demoner», som nylig har hatt premiere på norske kinoer. (Faktisk så jeg selv nylig «Da Vinci-koden» – uten å bli særlig imponert, og bare delvis underholdt.)

5 hendelser på ““Engler og demoner ” – sr Katarina Pajchel på NRK”

  1. Det var svært interessant. Hun prater tydelig og meget forståelig for meg som ikke er vant til å høre norsk (det er ikke så lett når jeg prøver å høre på norske web-tv eller radioer). Det var ærlig fra NRK å invitere henne. Jeg bare angrer at hun hadde så litt tid for å utvikle hva hun mente. Her (og altfor ofte) viser seg TV en gang til som en litt overfladisk informasjonsmiddel…

  2. Hun snakker bergensk, Loup, nokså forskjellig fra hvordan man snakker i Oslo. Jeg tror nok du vil finne mange (by)dialekter på sørlandet og vestlandet noe lettere enn å forstå enn østlandsk – med din franske bakgrunn.

  3. Bergensk, ja, det hadde jeg fått med meg. NRK Rogaland er faktisk TV-kanalen som jeg forstår best. Oslosdialekt forstår jeg relativt godt også. Det er vanskeligere med trøndersk og nordnorsk. Noen dialekter fra Telemark eller Oppland skjønner jeg ikke i det hele tatt… Jeg har latt meg fortelle at det ikke var lett å forstå folk fra Stavanger… men denne dialekten har jeg aldri fått høre.

  4. Hennes refleksjoner omkring vitenskap vs. religion virker noe uferdig på meg. Hennes syn er imidlertid helt i samsvar med signaler etter Vaticanum II.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen