Jobb-beskrivelse for paven

Dr. Alcuin Reid skriver i The Catholic Herald at kardinal Ratzinger på en måte talte mot muligheten for at han selv kunne ble valgt til ny pave, da han ved starten av konklaven i april 2005 var så tydelig antimodernistisk, og talte mot relativismens ødeleggende kraft. Likevel ble han valgt, fordi kardinalene kjente ham som noe mye mer enn den strenge håndheveren av dogmene. Etter hvert lærte også andre mennesker hans varme personlighet og pastorale sinnelag å kjenne, men i løpet av de siste månedene virker det som han har fått flere motstandere – fordi han gjør jobben sin!

The Pope is concerned that all aspects of the Church’s life are in clear continuity with her Tradition, without excluding legitimate development that does not break from her past – we can see why he acted so decisively on the older liturgy, why he does not fear to re-assert the Church’s unpopular but life-giving teaching on human sexuality, why he did not hesitate to show real paternal mercy to the SSPX bishops in the hope of reconciliation and why he does not shrink from substantial dialogue with other faiths, even when he may be misunderstood.

We also need to understand that the Pope has a pretty clear understanding of his role. As Cardinal Ratzinger he observed that «the Successor of Peter is the rock which guarantees a rigorous fidelity to the Word of God against arbitrariness and conformism: hence the martyrological nature of his primacy». Pope Benedict is prepared to suffer the price of misinterpretation and even ridicule in his battle against relativism. That’s his job.

1 hendelser på “Jobb-beskrivelse for paven”

  1. Ja, bra skrevet. Han er ikke redd for å gjøre denne jobben, liksom Kristus har vært lydig til døden. Jeg husker hans tale, da han ble innsatt som pave : «Be for meg, at jeg ikke må flykte av frykt for ulvene». Vi har ingen rett til å la ham alene. Håper jeg ikke er blant ulvene han tenkte på (selv om fornavnet mitt oversettes «ulv» :-) på norsk). Jeg skulle ønske å fortjene en plass blant dem som den hellige Skriften beskriver slik: «… imens ba menigheten inderlig til Gud for ham (Peter) » (Apg 12,5).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen